Çocuklara 21. Yüzyıl becerileri kazandırmak şu dönemde tüm anne-babaların en büyük isteklerinden birisi. Bu becerileri kazandırmak için çocuklar teknoloji ile donatılmış okullara ya da kurslara gönderilerek geleceğe hazırlanmaya çalışılıyor.

Sizlere bugünkü yazımızda Dünya’da hızla gelişen ve sayıları artan 3d yazıcı teknolojisi ile eğitimde neler yapılıyor bu konuda bilgi vermeye çalışacağız. 3d printer artık farklı modelleri ile hem evlerimizde hem de sanayi de artarak kullanılmaya başlanmış durumda.

Çocuklarınızı yarının dünyasına hazırlamak için 3 boyutlu baskı teknolojisi ile tanışmaya hazır mısınız? Bilim, mühendislik, sanat ve matematikte benzersiz bir öğrenme fırsatı için 3d yazıcı teknolojisi karşımızda. Eğitimciler bu teknoloji ile çocuklar ile bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok etkileşim kurabilirler.  

Çocukların yapacağı harika dizaynlar sonrasında çizimlerini elleri ile tutabilmesi ve gerçek hayatta yaptıkları ürünleri hissedebilmesi kadar güzel bir şey var mı? Çocuklarda gerçekten heyecan yaratacak bu uygulamalar ile artık dersler çok daha eğlenceli olacak. Daha fazla uygulamalı ders bu heyecanın sürekli devamını sağlayarak verimliliği arttıracak. Zihinlerdeki katmanlar gerçek dünyaya dönüşerek yaparak görerek dokunarak öğrenmenin keyfi inanılmaz olacak.

Hangi müfredatta kullanılırsa kullanılsın müfredatı tamamlayıcı özelliği öğretmenlere harika bir araç olacak. 21. Yüzyıl becerilerinden olan yaratıcılık ve problem çözme gibi yetkinliklere daha hızlı ulaşıp bu yetkinlikleri daha hızlı geliştirebilecekler.

Peki hangi derslerde neler yapılabilir 3d printerlar ile?

Tarih öğrencileri incelemek için tarihi eserleri yazdırabilir. En sevdiğiniz ve merak ettiğiniz bir tarihi eseri düşünün. Bu eseri kendiniz çizip sonra çıktı alıp elleriniz ile dokunup gözlemleyebiliyorsunuz. Ne kadar harika bir duygu değil mi? Ayasofya, Anıtkabir, TBMM ve diğerleri.

Grafik Tasarım öğrencileri düşündükleri harika sanat eserlerinin 3 boyutlu versiyonlarını yazdırarak yine onları fiziksel olarak inceleyerek harika bir iş yapmış olmazlar mı? Coğrafya öğrencileri topografya, demografik veya nüfus haritaları, kimya öğrencileri, moleküllerin 3 boyutlu modellerini, - biyoloji öğrencileri hücreleri, virüsleri, organları ve diğer biyolojik eserleri, matematik öğrencileri, çözmek için problemlerin 3B modellerini yazdırarak yaparak öğrenmenin muhteşem hazzına ulaşabilirler.