Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde son 1 ayda yaşanan elektrik kesintileri illallah dedirtti. 

Günde birden fazla kesintinin yaşandığı Dinar’da hanelerin evlerinde bulunan elektronik eşyaların neredeyse %30’u hasar gördü. 

Meydana gelen elektrik kesintilerine bir türlü anlam veremeyen vatandaşlarımız yetkililer tarafından kesintinin sebeplerini sordu. 

Esnaf, çiftçi, öğrenci, emekli, memur, işçi, köylü, kasabalı, mahalleli ve sayamadığımız bütün vatandaşlarımız bu kesintilerden dolayı aşırı derece mağdur oldu. 
Özellikle uzaktan eğitim gören öğrencilerin kâbusu haline gelen elektrik kesintilerinin nedeni merak konusu oldu. 

whatsapp ihbar hattımıza elektrik kesintileri nedeniyle yüzlerce mesaj geldi. Vatandaşlarımız Dinar’da birden fazla elektrik enerjisine sahip kaynakların var olduğunu, buna rağmen her gün elektriklerin gittiğini söyledi. 

Bundan 6 yıl önce yetkililer tarafından elektrik enerjisinin sürekli bir hale geldiğiyle alakalı yapılan haberleri hatırlatan vatandaşlarımız kesintilerden dolayı bıktığını, her ay elektrik faturalarını düzenli bir şekilde ödediklerini belirttiler. 

Dinar’ın çevresinde bulunan ilçelerde ise elektrik kesintilerinin yaşanmadığını da kaydeden mağdur vatandaşlar şunları söyledi, “Her ay düzenli olarak faturalarımızı ödüyoruz. Hatta ülkemizin belirli bölgelerinde yaşanan kayıp kaçak bedellerine kadar veriyoruz. Buna rağmen ilçemiz de her gün elektrikler kesiliyor. Elektronik eşyalarımız bozuldu. Bunun sorumlusu kim? Bilirkişi raporu tutturarak gerekli işlemleri yapacağız” dediler.

Kaynak: Dinardostajans