Büyük projelerde yatırımcıların tercihi olan SAYIN A.Ş.,Yönetim Kurulu Başkanlığını TarekMoustafa EL ALFY’ nin yaptığı, Aliminyum, Cam, Paslanmaz Çelik, Ahşap işleri ve Mermer sektöründe faaliyet gösterenMısırlı Firma El-Alfy‘ın ülkemize Mermer Sektöründe Blue Sky firması adı ile gerçekleştireceği yatırımlar kapsamında Çine/AYDIN’ ayapılan mermer fabrikasının yapım işinde de yatırımcı firmanın tercihine muassar olmuş ve fabrika yapımı ile ilgili sözleşme  2018 yılı Şubat ayında SAYIN A.Ş. ile Blue Sky firması arasında  imza altına alınmıştır.

Sözleşmenin imzalanması ile birlikte firmanın Aydın’da yapılan3.000 m2 kapalı alana sahip ve bünyesinde 50 personel istihdam edilecek olan  mermer fabrikasının imalat ve montajına SAYIN A.Ş. tarafından başlanmış ve    2018 yılı  Ağustos ayı içerisinde  imalat ve montaj çalışmaları tamamlanarak fabrika  yatırımcı firmaya teslim edilmiştir.

Yatırımcı firma ilk fabrikanın teslimini müteakip yapılan işlerden memnuniyetinin göstergesi olarak  Dinar ilçesinde yapacağı  21.000 m2kapalı alana sahip, yatırım değeri yaklaşık 20 Milyon Dolar olan ve bünyesinde 500 personel çalıştırılacak diğer  mermer fabrikasının yapım sözleşmesini de SAYIN A.Ş. ile 2018 yılı Kasım ayı içerisinde imzalamıştır.

Sözleşmenin imzalanmasını müteakip fabrikanın imalat ve montaj çalışmalarına SAYIN A.Ş. tarafından süratle başlanmış olup  2019 yılı Eylül ayı içinde imalat ve montaj çalışmaları tamamlanarak yatırımcı  firmaya teslim edilecektir.

Bölgemizin lokomotif sektörlerinden biri olan mermercilik  sektörüne yapılan bu yatırımlar, global ve ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmaların bölge ekonomisinde meydana getirdiği  kayıpları biraz olsun telafi edecek ve  bölge  ekonomisine bir nefes aldıracaktır.

Sürekli olarak bölgesinde sayılı  projelere imza atmanın gururunu yaşayan SAYIN A.Ş. için 2018 yılı  ana iş kollarında sürdürülebilir büyümenin  devam ettiği, bir yandan da sürekli olarak yeni iş  fırsatlarının realize edildiği, faaliyette bulunulan  sektörlerde  bölgesindeki toplumsal refaha katkıda bulunduğu bir yıl olup, 2019 yılında da SAYIN A.Ş. planlarını tüm koşulları göz önüne alarak yapmaya ve uygulamaya devam edecektir.