DEPREM TATBİKATI
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü ile Ünikent Öğrenci Yurdu işbirliğinde deprem sonrası tahliye tatbikatı yapıldı.
AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü öğrencilerinin de görev aldığı tatbikatta, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışmalarına destek verdi. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen tatbikat sırasında bir ambulans hazır bulundurulurken, gönüllü öğrenciler iki kız yurdu, bir erkek yurdu ve bir de sosyal tesisin deprem sonrası tahliyesini gerçekleştirdi. Yangın alarmı ile başlayan tahliyede, binaların her katında bir öğrenci sorumlu oldu ve tahliye işlemi alt katlardan üst katlara doğru ilerledi.
Tatbikatının ardından açıklama yapan Arama ve Kurtarma Birim Amiri Kemalettin Güngör, öğrencilere tatbikatın gerekçelerini aktardı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü öğrencilerine bir süre önce eğitim verdiklerini, bu tatbikatta verilen eğitimin uygulanma aşamasının görüldüğünü ifade etti.
Ünikent Yurt Müdürü Hüsnü Atak ise kurum olarak depremle ilgili sorumluluk duyduklarını, binalarının depreme dayanıklı olmasına rağmen deprem bilincini artırmak istediklerini kaydetti. Türkiye’de bir deprem gerçeği olduğunu hatırlatan Atak, öğrencilerin hayatının önemli olduğunu söyleyerek, “Bina güvenliğinin tek başına yeterli olmadığını, bu binalarda yaşayan öğrencilerimizin de deprem bilincine sahip olmaları bizim için çok önemli. Bölgemizde belki de ilk olarak bir yurtta bu tür tatbikat yapıldı” diye konuştu.