AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Uluçay ile birlikte Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

Başkan Uluçay “Teröristleri piknik yapan çocuklar diye adlandıranların operasyonları anlamasını beklemiyoruz” dedi.

Toplantıda Gara şehitleri ile ilgili de açıklama yapan Başkan Uluçay sözlerine şöyle devam etti; "Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK terör örgütü tarafından haince şehit edilen 13 şehidimize Allah'tan rahmet, aileleri ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Biz bu yolda 535 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bugün bunu bir siyasi malzemeye dönüştürmek isteyenler, acaba Gara’da evlatları şehit olan Diyarbakır annelerinin feryatlarını duyuyor mu? Çıkıyorlar utanmadan ve sıkılmadan 13 şehitle ilgili 'Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır’ diyorlar. Teröristlerle el ele kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerin, HDP ile ittifak yapanların, PKK’lı teröristleri piknik yapan çocuklar diye adlandıranların Gara'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de verilen mücadeleyi anlamasını beklemiyoruz."

“Yeni anayasa için tüm kesimleri davet ediyoruz”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sivil anayasa konusuna da değinen Uluçay konuşmasında, “Kıymetli basın mensupları Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve milletimize yakışan yeni sivil bir Anayasa ile karşılayalım. Anayasalar, doğaları gereği mümkünse toplumun tamamının ama mutlaka kahir ekseriyetinin desteğini almak mecburiyetindedir. Bu da ancak yeni anayasanın ülkedeki tüm kesimlerin kendilerini içinde bulabileceği bir formülle hazırlanmasıyla mümkün olabilir. Buradan siyasi partilerimizin, akademisyenlerimizin, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, siz değerli medya mensuplarımızın, velhasıl tüm fikir insanlarımızın bu anayasa da katkısı olmasını diliyorum. Yıl içinde çalışmalara başlanarak tartışmaya açılacak olan anayasaya şimdiden katkı sunacağını düşündüğüm tüm kesimlere teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.