Boya Kimyasalları
Günlük hayatta kullandığınız birçok eşya boya ile renklendirilmeye ihtiyaç duyar. Özellikle nesnelerin korunması ve güzel görünmesi açısından renklendirme işlemi büyük önem taşır. Genel olarak her malzeme kendi özgü yapı ve özelliği taşıyan boyalara ihtiyaç duyar. Buna bağlı olarak kullanılan boya türleri ve içerikleri değişiklik gösterebilir.
Boyanın içerisinde yer alan ve birçok ayrıcalıkla karşınıza çıkan tüm bileşenler boya kimyasalları olarak adlandırılır. Boyanın içinde yer alan kimyasallar 4 ana grupta toplanır. Boyanın içinde yer alan tüm bağlayıcı ve tamamlayıcı kimyasallar en iyi sonuca ulaşmanız için özel olarak hazırlanır. Bu sayede her nesneye uygun boyaya ve kimyasal içeriğe ulaşmak mümkün hale gelir.
Boyanın içerisinde yer alan kimyasal yapı genelde bağlayıcı, çözücü, pigmentler ve diğer katkı maddeleri şeklinde sıralanabilir. Yapı kimyasalları arasında yer alan boyalar günlük hayatta ve endüstriyel alanda geniş bir yer kaplar. Aynı zamanda boyalara renk veren titanyum dioksit desteği de yapı kimyasalları arasında sıklıkla yerini alır.  
Boya kimyasallarına ait özellikleri ve içerikleri aşağıda görebilir ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bağlayıcılar
Bağlayıcılar en temel anlamı ile solvent uçması ve reaksiyon sonucu sıvı halden katı hale dönüşen ve boya filmini meydana getiren likitler olarak ifade edilebilir. Bağlayıcıların en önemli özelliği, boyaya sertlik, sağlamlık, parlaklık, yapışma, hava koşullarına, güneş ışınlarına ve kimyasallara karşı direnç sağlamasıdır. Tüm boya ve boyama işlemlerinde bağlayıcılar temel madde olarak ifade edilir.
Pigmentler
Pigmentler boya sıvısının içinde dağılarak boyaya renk veren yapıyı oluşturur. Genel olarak pigmentler renk vermenin yanı sıra opaklık, katılık, dayanıklılık ve korozyona dayanıklılık gibi özellikleriyle de boyada önemli bir role sahiptir.  
Katkı Maddeleri
Katkı maddeleri genel olarak boyada az miktarda bulunan kimyasallardır. Çoğunlukla bu katkı maddeleri boyanın içeriğini olumsuz etkileşimlerden korumak için kullanılır. Kimyasal katkılar şu şekilde sıralanabilir; surfaktanlar, ıslatıcılar, kurutucular, matlaştırıcılar, kaymak kesici, çökme engelleyici, köpük kesicilerdir.
Çözücüler
Çözücüler en temel anlamı ile boyanın uçucu kısmını oluşturur. Boyanın imalatı ve tatbikatı esnasında uygulama kolaylığı için çözücülerden yardım alınır. Çözücüler boyayı inceltmeden kullanımı kolay hale getirir.
Kimteks, boya ve yapı kimyasalları temininde Türkiye’nin öncü firmalarından biridir. Geniş ürün portföyü ve kaliteli ürünleriyle hem yurt içinde hem de yurt dışında müşterileriyle buluşturmaktadır. Ürün portföyü hakkında detaylı bilgi almak için www.kimteks.org adresini ziyaret edebilirsiniz.