Estetik başta olmak üzere pek çok farklı tıbbi alanda da kullanımı söz konusu olan botox güvenilir bir medikal estetik prosedürüdür. Zaman içerisinde yüzde oluşan ve belirginleşen kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesindeki en kolay ve en popüler yöntemlerden biridir. Botox uygulaması esnasında herhangi bir kesi yapılmasını gerektirmeyen non-invasive bir prosedür olduğu için iyileşme süreci de oldukça kısa ve konforludur. 

Tıp dünyasında 50 yıldan fazladır kullanılmakta olan botulinum toksini Clostridium Botulinum bakterisinin ürettiği botulinum nörotoksin tip A’dan elde edilir. Göz tembelliği, servikal distoni ve blefarospazm tedavisinde kullanılmakta olan botox kozmetik amaçlarla da oldukça sık bir şekilde kullanılır.
Yüzünüzde Genç Bir Görünüm İçin Botox Tercih Edebilirsiniz

Yaş alma ile birlikte yüzde giderek belirginleşen, mimik kaslarındaki kasılmaya bağlı olarak meydana gelen kırışıklıklar ve çizgiler botox tedavisi ile giderilebilir. Botoks uygulanmakta olduğu bölgede bulunan mimik kaslarına sinirler aracılığıyla iletilen ve kasların kasılmasını sağlayan sinyalleri geçici bir süreliğine devre dışı bırakan bir yöntemdir. Bu sayede kas hücrelerinin kasılmasının engellenmesine bağlı olarak kaslardaki sertleşme miktarı minimize edilir. Bunun yanı sıra uygulama bölgesindeki anormal kas kasılmaları da durdurulur. Böylece yüz kaslarında bir süreliğine gevşeme sağlanır, kırışıklık ve ince çizgilerin oluşumunun durdurulması mümkün olur. 

Botoks prosedüründe öncelikle toz halindeki botulinum toksini serum fizyolojik ile seyreltilir. Daha sonra nöromusküler dokuya enjeksiyonu gerçekleştirilir. Uygulamadan önce bölgeye lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezinin etki etmesi ile birlikte ince uçlu iğneler aracılığıyla önceden temizlenmiş olan uygulama bölgesindeki kasların içerisine çok ufak dozlarda enjeksiyon yapılır.

Ortalama 15-20 dakika içerisinde prosedür tamamlanır. Kas dokuya yapılan enjeksiyonun etkisi yaklaşık 24-72 saat içerisinde görülmeye başlanır. Uygulamanın ardından enjeksiyon bölgesinde ağrı, kızarıklık ve ödem görülmesi doğaldır. Bu tür yan etkiler herhangi bir müdahale gereksinimi olmadan kendiliğinden düzelir.
Botox Hangi Bölgelere Uygulanır?

Botox prosedürü yüzde kırışıklıkların ve ince çizgilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin tümüne uygulanabilir. Yaş alma ile birlikte boyunda beliren dikey çizgiler, ağız çevresinde oluşan çizgilenmeler, çene ve burun ucu da botoks uygulamasının yapılabileceği alanlardır. Çene ve boyun çizgilerinin giderilmesi için uygulanan Nefertiti botoks sarkık olan boyun ve çene hatlarının toparlanmasını ve gerginleştirilmesini hedefleyen bir prosedür olarak sıklıkla uygulanmaktadır.

Masseter botoks çenede bulunan Masseter kasını hedef alan bir prosedürdür. Bu uygulama ile yüzdeki sert ve erkeksi görünümün giderilmesi hedeflenir. Masseteer kasının aşırı büyük olmasına bağlı olarak kadınlarda kare şeklinde bir yüz görülebilir. Botoks uygulaması ile kişinin kalp ya da üçgen yüz şekline kavuşması sağlanabilir.

Uygulanan botox prosedürünün kalıcılığı kişisel özelliklere, uygulamanın yapıldığı bölgeye ve uygulama esnasında kullanılan doza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genelde botoks kalıcılığını 4-6 ay arası korumakla birlikte düzenli olarak yinelenen uygulamalar botoks işleminin kalıcılık süresini uzatır. Botoks işleminin etkilerinin daha uzun süreli olabilmesi için aynı bölgeye en az 5-6 seans botoks uygulanması gerekir.
Op.Dr.Evren İşçi Kliniği Uzmanlarından Meme Büyütme Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

Tüm kadınların hayali vücudu ile orantılı, dolgun, dik ve diri göğüslere sahip olmak olsa da birçok farklı nedenden dolayı bu her zaman mümkün değildir. Doğuştan gelen nedenler, hamilelik ve emzirme süreci gibi etkenlere bağlı olarak memelerde zaman içerisinde küçülmeler ya da şekil sorunları oluşabilir. Oluşan deformasyon kadınların bazen psikolojik açıdan kendisini kötü hissetmesine de neden olabilir. Bu tür durumlarda meme büyütme estetiği ameliyatı etkili bir çözüm haline gelebilir.

Eğer hastanın memesinin küçüklüğü dışında sarkıklık şikayeti de varsa yalnızca silikon implant kullanılarak sorunun çözümlenmesi mümkün olmayabilir. Bu durumda meme dikleştirme estetiği planlaması da yapılır. Meme büyütme ameliyatında en önemli konu silikon implant seçimidir. Bu aşamada hastanın boyu, yaşı, memelerinin mevcut boyutu, göğüs kafesinin şekli detaylı bir şekilde incelenmeli ve hangi implantın uygun olduğu kararı bu inceleme sonucunda verilmelidir. Günümüzde kullanılmakta olan silikon implantlar dual plan tekniği ile yerleştirilir. Böylece son derece doğal bir görünüm elde edilmesi mümkün olur. Meme büyütme estetiği ameliyatının ardından hafif ve orta şiddette ağrı görülebilmekte olup basit ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Hastalar operasyondan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde normal hayatlarına dönebilirler. İyileşme sürecinde doktorun tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uyulmasının hızlı bir iyileşme süreci yaşanmasını sağlayabileceği unutulmamalıdır.

Op.Dr.Evren İşçi Kliniği bünyesinde bulunan uzman doktorları ile operasyonlardan önce hastaların ihtiyaçlarını ve beklentilerini titizlikle analiz eder. Hastaların beklentilerinin net bir şekilde anlaşılması operasyondan sonra hasta memnuniyetinin sağlanması noktasında kritik bir öneme sahiptir. Bununla birlikte Op.Dr.Evren İşçi Kliniği doktorları yalnızca hastanın memnuniyetini sağlama adına uygun olmayan prosedürleri gerçekleştirmemekte ve hastaya kendisi için en uygun sonuçların alınmasını sağlayacak prosedürler ile ilgili gerçekçi yönlendirmelerde bulunmaktadır. Siz de botox, meme büyütme ve diğer prosedürler ile ilgili olarak Op.Dr.Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için : https://drevrenisci.com/