Afyonkarahisar'da görev yapan basın mensupları haftasonu kahvaltıda bir araya geldi.

Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği, basın mensuplarının sorunlarını, sıkıntıları konuşabilmek adına gazetecileri biraraya getirdi.

Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “basındaki sorunlar” başlıklı toplantıya; Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Münire Burcu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kayar, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Çoban, Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve çok sayıda gazeteci katıldı.

BU SİNERJİYİ, ENERJİYİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ
Toplantıda ilk olarak söz alan Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, katılımcılara teşekkür ederek, “Aslında sayın Valimiz Gökmen Çiçek de bugün buraya teşrif edeceklerdi ancak İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu kendisini Kastamonu’daki afette görevlendirdiği için dün ani bir çıkış yapmak zorunda kaldı. Sizlere selamlarını iletti.

Bugün burada, hem sizlerle sorunlarımızı konuşalım, masaya yatıralım hem de çözüm yolları üreterek bunun yanında çeşitli projeler varsa bunları konuşabilmek adına toplanmış bulunuyoruz. Özellikle basın kuruluşları ve üniversitelerimiz arasındaki işbirliğini artırmamız gerekiyor. Ortak projeler üreterek hem basına hem üniversitelerimize hem de vatandaşlarımıza katkı sunabileceğimizi düşünüyorum. Öte yandan Vali Gökmen Çiçek’in şehrimize olan katkılarının yanında siyaset, bürokrasi, vatandaşlar ve biz gazeteciler arasında harika bir uyum oluştu. Güzel bir enerji, güzel bir sinerji ve birliktelik yakalandı. Bu uyumun bir parçası olan biz gazeteciler bu sinerjiyi, enerjiyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Davetimize icabet ederek katılım sağlayanlara ve desteğini esirgemeyen başta Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Ardından söz alan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Nurullah Okumuş, “Öncelikle başkanım, ben bu davetiniz için teşekkür ediyorum. Bunun yanında tüm gazeteci arkadaşlarla burada birlikte olmaktan minnet duyduğumu belirtmek istiyorum. Biz başından beri göreve başladığımızdan beri hep tekrar ettik, söyledik. Biz üniversite olarak basın mensupları ile her türlü işbirliğine hazırız. Yani bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bunun için karşılıklı istişare gerekiyor. Sağlık Üniversitesi olarak bizimle ilgili öneri, talepleri neyse onları dinlemeye hazırız. Bu konuda yapabileceğimiz ne varsa elimizden geldiğince ve imkanımız el verdikçe her türlü desteğe hazırız. Vatandaşın halkın doğru bilgilendirilmesi açısından bunun yanında da yapılanların, yaptıklarımızın da Afyon halkına, ülkemize, hatta uluslararası alanda da duyurulması konusunda da açıkcası destek rica ediyoruz” diye konuştu.

ZORLUKLARI OLAN BİR ÇAĞ
Daha sonra konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş da; “Öncelikle ben de davet için teşekkür ediyorum. Mesleki örgütlenme özelikle basın camiası açısından önemli. Bu anlamda derneğin bu tür organizasyonla bizleri bir araya getirmesi ayrı bir güzellik oluşturdu. Mesleki dayanışmayı güçlendirme, bizlerle de buluşturma adına önemli bir etkinlik. Bu anlamda başkana teşekkür ediyorum. Tabii ki basın bütün meslek kuruluşları gibi içinde yaşadığımız çağda yeni imkanlarla gücünü arttıran ama yeni toplumsal gelişmelerle işi zorlaşan bir meslek grubu. Ben sosyoloji alanında çalışıyorum. Biz  sosyologlar, yaşadığımız dönemleri farklı şekillerde tanımlarız. Bu dönemle ilgili; her türlü bilginin en hızlı ve en çeşitli yayıldığı bir çağ, yani hakikati gerçekliğin ötesinde algılayan tarzın çok hızlı yayıldığı bir çağ diyebiliriz. Bugünkü toplantının gündemi bu değil ama yaşadığımız çağ ne kadar zor ise sizin açınızdan da zorlukları olan bir çağ.

Tabii ki üniversiteler basın kuruluşlarıyla yakın çalışması gereken devlet kurumlarındandır.  Rektör olarak atandığımda bütün basın gruplarına bizzat giderek kendimizi anlattım ve iş birliğine açık olduğumuzu ifade ettim. Bu doğrultuda da çalışıyoruz. Basın kuruluşlarıyla yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde programlar yürütülüyor. Biz üniversite olarak basınımızla her türlü işbirliğine hazırız. Sizlerden de destek bekliyoruz” dedi. 

VALİ ÇİÇEK’İN SELAMLARINI İLETTİ
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, kısa konuşmasında, “Bizi biraraya getiren Dernek Başkanı Mustafa Dağhan’a teşekkür etmek istiyorum. Belediye olarak her zaman basının yanında olmaya çalıştık, bundan sonra da her türlü işbirliğine hazırız” ifadelerine yer verdi. 

Son olarak konuşan Vali Vekili Mehmet Keklik ise şunları söyledi: “Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederken Sayın Valimizi temsilen ve şahsım adına sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kastamonu ilimiz başta olmak üzere Karadeniz bölgemizi etkileyen sel felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Az önce dernek Başkanımız Mustafa beyin ifade ettiği gibi Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek dün akşam Kastamonu’ya hareket ettiler, bugün Kastamonu’dalar. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla geçici bir süre sel felaketi sonrasındaki çalışmaları inşallah koordine edecekler. Ben Sayın Valimize, tabi bölgede çalışan tüm kamu görevlilerine, tüm gönüllülere, tüm devlet büyüklerine yüce Rabbimden kolaylık diliyorum. Bölgede yaşanan bu sıkıntılar, bu yaralar hızlı bir şekilde devletimizin de imkan ve kabiliyetiyle hızlı bir şekilde sarılacaktır.

ÖNEMLİ BİR KAMU HİZMETİ YÜRÜTÜYORSUNUZ
Tabi bugün basın mensupları ile buradayız, yerel basınımızın sorunlarını inşallah konuşacağız. Tabi şüphesiz, yerel basın, bir ilde, bölgede vatandaşlarımızın , toplumun, kamuoyunun haber aldığı en doğru, en güvenilir bir şekilde yer aldığı, bilgi edindiği kaynaklardan bir tanesidir. Yerel basınımız toplumumuzun gözüdür, kulağıdır, sesidir, haber alma kaynağıdır. Özellikle bulunduğu, görev yaptıkları illerde, bölgelerde yerel basınımız, gelişen olayları aktarırlar. Bununla beraber vatandaşlarımızın taleplerini, şikayetleri, isteklerini hem o ili yöneten kişilere aktarırlar aynı zamanda da o ildeki kamu kurum kuruluşları başta olmak üzere o ilin gelişimine yönelik gerçekleştirilen yatırımlarını, olumlu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşırlar. Öte yandan bulundukları bölgenin de potansiyelini, ekonomik, sosyal, kültürel, turizme yönelik potansiyeli, sahip olduğu değerleri de şüphesiz başta o bölge olmak üzere Türkiye’ye, dünyaya tanıtırlar. Bu boyutlarıyla aslında çok önemli bir kamu hizmeti yürüttüklerini düşünüyorum. Tabi Afyonkarahisar’da da çok güçlü bir basınımız var. Siz değerli basın mensuplarına Sayın Valimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Sizlerle gerçekten güçlü bir iş birliği içinde çalışmaya gayret ediyoruz.

GELİŞİMİN ARKASINDAKİ İTİCİ GÜÇ
Ben yaklaşık 1 yıldır Afyonkarahisar’da, bu kutlu şehirde, şehitler diyarı olan bu kentte görev yapıyorum. Çok hayran olduğum konular var ve beğendiğim 2 konuyu ifade etmek istiyorum.
Bunlardan bir tanesi, aslında şehrimizin sahip olduğu yer altı ve yer üstü özellikleri açısından, konumu açısından muhteşem güzelliğe sahip olduğu, değerleri, potansiyeli, kültür varlıkları, kadim medeniyeti, Cumhuriyetimizin kuruluşunda oynadığı gerçekten önemli rol. Bu hakikaten müthiş ve son yıllardaki değişimi… Diğer bir hususta, aslında bu gelişimin arkasındaki itici güç. Yani burada son yıllarda Sayın Valimizin önderliğinde Sayın Belediye Başkanımız, Milletvekillerimizin, Sayın Rektörlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, basın kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın birlik ve beraberliğidir.

DAYANIŞMA RUHUNUN ORTAYA ÇIKARDIĞI GERÇEK BİR İVME VAR
Şehrimizin birlik ve beraberliğiyle o dayanışma ruhunun ortaya çıkardığı gerçek bir ivme var. Gelişme, kalkınma ivmesi var. Ben mesleğimde 15. yıldayım böyle bir şehir gerçekten görmedim. Bu yönüyle de bizlere destek veren sayın belediye başkanımız ve rektörlerimize siz değerli basın mensuplarına şehrimizin gelişimine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de az önce ifade ettiğim gibi Valilik olarak sizlerle güçlü bir şekilde iletişimimizi sürdüreceğiz. Sayın Valimizin sizlere ne kadar çok değer verdiğine çalışma arkadaşı olarak bizzat şahidim Basınımızın da sorunları var elbette ve onları da not alıp Sayın Valimize ileteceğim. Davetiniz için tekrardan çok teşekkür ediyorum.”

Program daha sonra soru ve cevap şeklinde genel sıkıntıların nasıl aşılacağı konusunda sohbet havasında devam etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.