AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Covid-19 küresel salgınıyla mücadelede tek çarenin aşı olduğunu vurguladı. Okumuş, “Aşılama konusunda aşı karşıtlığına sadece hayret ediyorum. İnsanların hala aşı konusunda direnç göstermesi akılla izah edilir bir şey değildir. Bilim Kurulu’nun söylediklerini dikkate almalı, başka bilgi kirliliğini itibar etmemeliyiz” dedi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ne olağan genel kurul toplantısı akabinde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
“ŞİDDET HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜM DEĞİL”
Rektör Nurullah Okumuş, cemiyet seçimi sonrası güven tazeleyerek Başkanlık görevine seçilen Sezer Küçükkurt ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Okumuş, “Allah iyi işler yapmayı, vatana millete yararlı olmayı nasip etsin. Bunu herkes için diyoruz. Çünkü buna günümüzde çok ihtiyacımız vardır. Ülkemizin çeşitli noktalarında çıkan orman yangınları hepimizin malumudur. Maalesef devlet, ülke, insanlık, doğa düşmanları el ele verdiler sonuna kadar mücadele ediyorlar. Bizim de mücadele etmemiz lazımdır. Bunlar ne kadar mücadele ediyorlarsa biz de o kadar onlarla mücadele etmemiz lazımdır. Rabbim hepimize kolaylık versin. Bunu yapanlar bunun hesabını mutlaka verecekler. Doğaya, hayvana şiddet hiç açıklanabilir bir şey değildir.” dedi.
“YEMŞEYİL BİR TÜRKİYE İÇİN AFSÜ DE VAR”
AFSÜ olarak “Yeşil bir Türkiye” sloganı ile her öğrenci için en az bir fidan dikim kampanyası başlattıklarını söyleyen AFSÜ Rektörü Okumuş ,”AFSÜ olarak yemyeşil bir Türkiye için biz de varız. En az bir fidan dikimi dedik. Buna ek olarak bir kampanya başlattık. Yangından zarar gören bir ailenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere nakdi para yardımı kampanyası yapacağız. İnşallah bizler de elimizden geldiği ölçüde katkıda bulunacağız. Her bir öğrenci için dikeceğimiz ağacı örneğin bu yıl 2 bin 100 kayıt yaptığımızı var sayalım. Bu 2 bin 100 adet ağacı Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte 11 Kasım 2021 tarihinde ki ağaç dikme töreninde AFSÜ ormanı olarak oraya dikeceğiz. Onun üzerindeki ağaçları da Antalya, Manavgat gibi bölgelerimize ulaştıracağız. Başlangıçları öğrencilerimizle yapacağız. İnşallah bu şekilde bir AFSÜ ormanı oluşturacağız. Daha çok nerede ihtiyaç varsa oralara yöneleceğiz.” şeklinde konuştu.
“AŞIYA DİRENÇ AKILLAH İZAH EDİLİR BİRŞEY DEĞİL”
Covid-19 küresel salgınıyla mücadelede özellikle aşı karşıtlığını hayretle izlediğini açıklayan Okumuş şöyle konuştu: “Aşılama konusunda aşı karşıtlığına sadece hayret ediyorum. İnsanların hala aşı konusunda direnç göstermesi akılla izah edilir bir şey değildir. Bunu başından beri söyledik. Bunun çaresi ilaç değildir. İlaç anlık semptomları düzeltmek sıkıntıları gidermek için kullanılır. Tedbirler o anki durumda sizi ve etrafınızdaki insanları korumak için geçerlidir. Ama bu pandeminin ortadan kalkması için tek çare aşıdır. Bu virüs günlük hayata girdi. Aşılanma dışında başkaca çare yoktur. Nasıl her yıl grip aşısı olunuyorsa gripten bir sürü insan her yıl hastalanıp ölüyorsa koronavirüs (Covid-19) enfeksiyonu da hayıtımızın bir parçası oldu. Bu virüs benzer şekilde mutasyona uğrayan kendisini yenileyen, farklı mutasyonlar çıkıp farklı klinik tablolara neden olmaktadır. Açıkçası bundan sonraki süreçte de başımıza bela olacak. Bundan sonraki süreçte de belki yıllık belki 6 aylık periyotlarda aşılar olacağız. Şu anda bu hastalık sonuçlarını açık ve net şekilde görürken insanların aşı olmaktan imtina etmelerinin hiçbir açıklaması yoktur.”
YAN ETKİ, KOMPLİKASYON RİSKİ TÜM AŞILARDA VAR
Sadece koronavvirüs aşılarının değil tüm aşıların yan etkilerinin olabileceğine dikkat çeken AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Grip aşı olurken de buna bağlı yan etkileri görüyoruz. Hepatit B aşısına, Tüberküloz aşısına. Suçiçeği aşısına bağlı yan etkiler görüyoruz. Mesela Suçiçeği aşısı canlı aşılardır. Bunlar enfeksiyon geliştirebildikleri gibi yan etkiye bağlı komplikasyonlarda geliştirebiliyorlar. Yan etkiler beklenilen birşeydir. Ama sadece koronavirüs aşısının yan etkilerinin dillendirilmesi akıl karı değildir. Evet, yeni geliştirilmiş aşı olduğu doğrudur. Bunların bir kısım yan etkilerini şu anda göremiyor olabiliriz. Ama şu bir gerçek ki aşı olmazsanız ölebilirsiniz. Aşı olmazsanız yoğun bakıma düşebilirsiniz. Aşı olursan bunlardan kurtulacaksınız. Toplum genelinde yüzde 80 oranda her birey ilaç kullanıyordur. Kullandığınız ilaçların hiç mi yan etkileri yok? Sonuç itibariyle kimyasallar ve elbette yan etkileri vardır. Kar zarar hesabı vardır. Bir milyon kişide iki komplikasyon görülüyor da o iki komplikasyonu ön plana çıkarıp bu ilacı kullanmayın diyemezsiniz.”
AFSÜ YENİ YATIRIM MÜJDELERİNE HAZIRLANIYOR
AFSÜ’nün önümüzdeki günlerde yeni yatırım müjdeleri ile gündeme geleceğini belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Önümüzdeki günlerde hem ilimiz hem de ülkemiz için önemli olduğuna inandığımız güzel haberlerimizi sizlerin vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.