Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği, düzenlediği bir etkinlikle Ankara’da eğitim gören Afyonkarahisarlı üniversite öğrencilerini bir araya getirdi.
Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana önemli etkinliklere imza atan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin her sene geleneksel olarak kendi bünyesinde organize ettiği “Ankara’da okuyan Afyonkarahisarlı Üniversite Öğrencileri Tanışma Programı”nın altıncısında    Ankara’daki öğrenci hemşehrilerimizi kahvaltıda buluşturdular. KATILIM YOĞUN OLDU “6. Geleneksel Ankara’daki Afyonkarahisarlı Üniversite Öğrencileriyle Tanışma Kahvaltısı” adı altında yapılan etkinliğe Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Özerkan, Fatih Gülkaya, Kaya Yelek, Abdullah Sezer, Salih Ünver, M.Yılmaz Kızılbeyli, Dernek Kadın Kolları Başkanı Ayşe Topbaş, Dernek Gençlik Kolları Başkanı Ve Yönetim Kurulu Üyesi Samet Karpuz, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Danışma Kurulu üyeleri  ve çok sayıda üniversite öğrencisi genç hemşehrimiz katıldı.

ANKARA’DAKİ ÖĞRENCİ HEMŞEHRİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Afyonkarahisar Ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nin de içerisinde bulunduğu Afyonlular Konukevi 2012 yılında satıldığı için dernek binasının olmamasından dolayı kahvaltı geçen sene olduğu gibi kiralanan bir kafede yapıldı. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Samet Karpuz’un açılış konuşmasıyla başlayan program Dernek Başkanı Mehmet Parsak, Milletvekili Ahmet Toptaş diğer yönetim kurulu üyeleri ve danışma kurulu üyelerinin konuşmalarıyla devam etti. Gençlik Kolları Başkanı Samet Karpuz yaptığı konuşmada Ankaradaki Afyonkarahisarlı gençler için  bu tür organizasyonların önemini belirterek; “Derneğimiz Ankara’daki Afyonkarahisarlılar’ın birlik ve beraberliğinin tesis edilmesi amacıyla 1975 yılında zor şartlar altında kurularak bugünlere kadar getirilmiş, 39 yıllık bir mazisi olan derneğimizi bizler de bizden sonrakilere ulaştırabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için öncelikle samimi olarak birlik ve beraberliğimizi sağlamalı, hemşehrilik bilinci ve duygusunu tesis ederek uygulamaya geçirmeli, derneğimize ve dolayısıyla Afyonkarahisarımız’a hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu bağlamda yapacağımız tüm etkinlik ve faaliyetlerde arkadaşlarımızın desteğini, önerilerini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. Dernek genel başkanı Parsak ise yaptığı konuşmada; Gençlerin özellikle hemşehrileri olan Afyonkarahisarlı Üniversite öğrencilerinin ülkemizin ve Afyonkarahisarımız’ın geleceği açısından çok önemli olduklarını, onların da ülke yönetiminde söz sahibi olmaları gerektiğini ifade ederek, gerek eğitim öğretim süresi boyunca olsun gerekse sonrası için gençlerin maddi manevi her türlü sıkıntılarında arkalarında olduklarını, kapılarının gençlere her zaman açık olduğu ve Ankara’daki gençlerimizin her zaman emanetçileri olduklarını beyan ederek ayrıca Afyonkarahisar Kültürü’nün Başkent Ankara’da da yaşatılması için her türlü imkanı sağlayacaklarını söyledi. Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise yaptığı konuşmada; “Üniversite tahsili yapmak amacıyla Ankara’ya gelen genç üniversiteli hemşehrilerimiz Afyonkarahisar’ın ve ülkemizin gururudur, milletimizin geleceğidir. Bu bağlamda bizlerde geleceğimiz olan gençlerin her türlü ihtiyaç ve sorunlarında her zaman yanlarındayız, Ankara’daki aileniz biziz, Meclis’deki odam sizlerindir, her zaman gelebilirsiniz, telefonla ulaşabilirsiniz”  şeklinde ifadelere yer verdi. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen kahvaltıda, öğrenci hemşehrilerimiz kendilerini tanıtıp dernek ve etkinlik hakkındaki düşüncelerini paylaştılar. Yapılan fikir alışverişleriyle birlikte program dernek yönetim ve danışma kurulunun dernek binası alınması amacıyla yaptıkları istişareyle  son buldu.