AK Parti ve MHP Milletvekilleri Ali Özkaya, Refik Özen ve Saffet Sancaklı, Türkiye-Bosna Dostluk Grubu adına TBMM’de Bosnalı öğrencileri kabul etti.


Bosna Dostluk Grubu Öğrencileri Kabul Etti
Bosna’da eğitim gören en başarılı öğrencilerden oluşan heyete Uluslararası Balkan Kooperatifi Başkanı Hamza Yavuz ile Trece Gimnazij Okulu Müdürü Seneda Salihović başkanlık etti. Türkiye’de olmaktan son derece memnun olduklarını ifade eden öğrencilere, Türkiye-Bosna Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Başkan Vekili Ali Özkaya ve Saffet Sancaklı, Türkiye ile alakalı bilgiler verdi. İki ülkenin bağlarının çok eskiye dayandığın ifade eden Başkan Özen, “Bosnalı kardeşlerimizi burada ağırlamaktan ziyadesiyle memnunuz. İnşallah bu tarz buluşmalar, iki ülkenin ilişkilerinin daha da güçlenmesine vesile olur” dedi.

Başkan vekili Özkaya ise, “Bosnalı kardeşlerimiz kalbimizin en müstesna yerinde, Bosna ile Türkiye kardeşliği dünyaya örnek olacak nitelikte bir kardeşliktir. Bosnalı başarılı öğrencilerimizin ülkemizde bulunması ise bizler için ayrıca mutluluk vesilesi. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında üstün başarılar diliyorum” dedi.

Bosna ve Türkiye kardeşliğine vurgu yapılan ziyarette, son olarak Milletvekili Sancaklı konuşarak, “Bosna bizim canımızdır. Türkiye, Bosna’nın her zaman yanında olmuştur. Olmayada devam edecektir. Bosna ve Türkiye kardeşliği ebediyen sürecek bir kardeşliktir. Bugün Gazi Meclisimizde Bosnalı öğrencilerimizle bir arada olmak bizlerin en büyük sevincidir” dedi. Ziyaret karşılıklı iyi dilek temennileri ile son buldu.