Lokman Özkul, Afyonspor - Beyoğlu Yeni Çarşıspor maçını değerlendirdi.

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Afyonspor evinde Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile fırtınalı bir Pazar gününde karşı karşıya geldi. Maç esnasında fırtına nispeten etkisini kaybetti.  İki takım da maça kontrollü başladı önce birbirlerini bir tarttılar daha sonra Afyonspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Golü de erken buldu ev sahibi ekibimiz. Kaleci Boran’ın uzun degajını takip eden Muhammet Enes, savunma ve kaleci anlaşmazlığını iyi değerlendirerek araya girip takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra oyun yine dengeli  bir şekilde devam etti, çok fazla gol pozisyonunun olmadığı bir maçtı. İlk yarı bu şekilde bitecek derken, bir anlık konsantrasyon bozukluğu, Beyoğlu Yeni Çarşı’nın berberlik golünü getirdi. Devreye de 1-1 lik beraberlikle girildi.

 

İkinci yarıya Afyonspor mutlak galibiyet parolası ile başladı. Kontrollü bir şekilde ataklarını sürdüren takımımız, Eray’ın da oyuna girmesinin ardından, O’nun kullandığı köşe atışına ön direkten arka direğe harika bir kafa vuruşu yapan Kerem’in golüyle 2-1 öne geçti. Bu golden sonra daha çok rakibini kabul etme durumunda kalan Afyonspor maçı da bu skorla galip tamamlayarak evindeki galibiyet serisini sürdürdü. Üstünlük skorundan sonra galibiyeti koruma adına çok fazla geriye yaslanıyor takım. Onun yerine kontrollü bir şekilde hücumu düşünse daha pozitif olacak. Bir farklı skorlar her zaman tehlikelidir, her an kalenizde golü bulabilirsiniz, bu seçenek yerine üçü dördü bulma takımı daha çok rahatlatacaktır.

 

Ergin Keleş’in takımdan ayrılmasından sonra, Enes Erdem’i  santrafor pozisyonunda görürken, Mustafa Erkasap da açık olarak oynadı. Bartu’nun da tekrar stopere geçtiğini gördük. Takımımız genel anlamda iyi bir görüntü sergiledi. Kazanma alışkanlığının oluşması oldukça iyi, Sinan hoca ve ekibini, takımımızı tebrik ediyoruz. Mehmet Alaeddinoğlu liderliğinde iyi bir ivme kazanıyor takım. Orta saha oturdu ve direnci arttı, her zaman söyledik bu takımın zamana ihtiyacı var diye. Uyum sürecinden sonra şimdi olumlu sonuçların alındığını hep birlikte müşahede ediyoruz. Hakemler de genel anlamda iyi bir yönetim sergiledi.

 

Gelelim diğer hususa: Ergin Keleş’in ayrılmasından sonra takımda ödeme sorunu olduğu aşikar oldu, bizler biliyorduk zaten, takım olumsuz etkilenmesin  diye dile getirmiyorduk lakin bu artık ayan beyan. Oyuncuların alacakları ödenmiyor böyle giderse devre arasında takımda oyuncu kalmayacak, transfer yasağı gelip transfer tahtası kapanacak. Bildiğim kadarıyla oyuncuların birçoğu TFF ye başvurmuş durumda. TFF takıma süre verdi alacakların ödenmesi için lakin bildiğimiz kadarıyla bir hareket yok. Yönetim bu işe talip olduysa oyuncuların ve teknik heyetin alacaklarını ödemek durumunda. Ne yapıp edecek kaynak oluşturacak ve alacakları en tez vakitte ödeyecek. Şehrin dinamiklerinin de bu konuda yönetime destek olması gerekiyor. Önde gelen iş adamları ve büyük oteller 1’er milyon çıkarıp verseler yönetimin de katkısıyla alacaklar ödenmiş olur. Şehrin tek profesyonel takımını iyi bir ivme de yakalamışken sahipsiz bırakmayın. Basketbol ve voleybol kapandı derdiniz şimdi de futbolu mu kapatmak? Bir milyon dediğimiz bu kesimler için çerez parası. Sıfır normal bir araç bile alamıyorsunuz bu parayla, bu takım için vermişsiniz çok mu?

 

Diğer yandan, maça ‘Öğretmenler Günü Kutlu Olsun’ pankartıyla çıkıp, eli öpülesi öğretmenleri hatırlayan Afyonspor’a, TFF ye, Afyonkarahisar Belediyesi’ne özelde Belediye Gençlik Spor Müdürü Sami Çetinaktı’ya ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz..

Lokman ÖZKUL-Spor Yazarı ve Yorumcu