Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2019 Verimlilik temalı kısa film ve fikir yarışmasında dereceye giren isimlere, düzenlenen törenle ödülleri verildi.



Afyonkarahisar’dan yarışmaya katılan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Arda Derici, fikir temasında “Çevreye Duyarlı Ve Verimli Doğal Soğutma Sitemi” projesiyle 2. Oldu.



Öğrenci Arda Derici ve Danışman Öğretmeni Yakup Saban, Ankara’da KOSGEP Kongre Merkezinde yapılan törende Türkiye ikinciliği ödülünü Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürü Halil İbrahim Çetin’den aldı.



Törene katılan ve bir konuşma yapan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, verimlilik konusundaki gayretlerin nasıl başarıya dönüştüğünün görüldüğünü ifade ederek, ödül alanları kutladı.



Farkındalığın, verimliliğin temeli olduğuna işaret eden Büyükdede, "Verimlilik, herkesin ömür boyu yerine getirmesi gereken toplumsal bir sorumluluk. Sonraki nesillere kaynaklarımızı ancak verimlilikle bırakabiliriz." dedi.



Büyükdede, Verimlilik Ödülleri'ne bu yıl yapılan başvurulardan 181'inin değerlendirmeye alındığını belirterek, "İşletmelerimizin verimlilik konusundaki gelişimi, ülkemizin rekabet gücüne güç katacaktır." ifadesini kullandı.



Ülkeler arasındaki gelişmişlik farkının en önemli nedenlerinden birinin verimlilik konusundaki bilinç düzeyi olduğunu dile getiren Büyükdede, rekabetçi işletmelerin çokluğunun ülkelerin güçlenmesine katkı sağladığını söyledi.



Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Halil İbrahim Çetin de ekonominin, teknolojik inovasyon ve yeni iş modelleriyle aynı miktarda girdiyle daha fazla çıktı üreterek elde ettiği kazanımların, büyüme ve refah artışı yarattığını söyledi.



Çetin, Bakanlık olarak verimlilik odaklı politika ve araçlar geliştirdiklerini dile getirdi. Halil İbrahim Çetin, "Verimlilik alanında yapmamız gereken çalışmalar, ölçmeye yönelik çalışmalardır. Özellikle sanayimizin yeşil üretim konusunda geliştirilmesi, dünyada rekabetçi ve bu alandaki taleplere karşılık verilebilmesi için söz konusu üretimin dönüşümü yolunda çalışmalıyız." dedi.



Konuşmaların ardından farklı kategorilerde derece elde edenlere ödülleri verildi.

2019 Verimlilik temalı kısa film ve fikir yarışmasında dereceye giren ve törende ödül alan isimler şunlar;



Yağmuru Biriktir, Toprağa Hayat Ver İsimli kısa filmi ile 9 sınıf öğrencisi Mehmet Çidem üçüncü, ‘Engelli insanlar’ kısa filmiyle 10'uncu sınıf öğrencisi Pelin Yaşar ikinci, ’ Önemli Olan Doğru Kullanmak' isimli kısa filmiyle 11’inci sınıf öğrencisi Meltem Korkmaz, birinci oldu. Fikir temalı yarışmada ise Ortaokul kategorisinde üçüncülük ‘Fabrika Dumanından Mürekkebe’ fikriyle Yağmur Kara’nın İkincilik; ‘Çevreye Duyarlı Ve Verimli Doğal Soğutma Sitemi ‘fikriyle Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden Arda Derici'nin, birincilik ; ‘Sanal Gerçeklikle Rehberlik’ isimli fikriyle 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Yusuf Altınnur'un oldu. Lise kategorisinde ise; ‘TOH- Ek Tohumları Toprakla Buluştur’ projesiyle 9 ‘uncu sınıf öğrencisi Bilge Kevser Parıltı üçüncü, 'Tüneler İçin Yeni Nesil Fiber Optik Aydınlatma Tasarımı' projesiyle 9’uncu sınıf öğrencisi Fatma Betül Şahin ikinci, ‘Bukalemun Çatılar ‘ projesiyle 11’inci sınıf öğrencisi Emirhan Arabacı birinci oldu.