Türkiye ve Çin arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için forum düzenlendi, düzenlenen foruma Afyonkarahisar Belediyesi tanıtım ekibi tam kadro katıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

AFYONKARAHİSAR "TÜRK-ÇİN KÜLTÜR VE İŞ GELİŞTİRME FORUMU"NDA YERİNİ ALDI

            Türkiye ve Çin arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için forum düzenlendi, düzenlenen foruma Afyonkarahisar Belediyesi tanıtım ekibi tam kadro katıldı.

            Türkiye Çin diplomatik ilişkilerinin 50. yılı dolayısıyla ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için düzenlenen "Türk-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu"na Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilimiz Veysel Eroğlu, Başkan Yardımcımız Murat Öner, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Beşer, Çin Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zhou Yan Quan ve iş insanları katıldı.

YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

            Ayrıca Başkanımız Mehmet Zeybek, Valimiz Gökmen Çiçek, Milletvekilimiz Veysel Eroğlu, Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu nedeniyle iki ülkenin tüm yönleriyle tanıtıldığı stantları da inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

            Maden/Gıda/Teknoloji &Bilişim/Turizm ve Sağlık gibi sektörlerin yer aldığı forumda, Afyonkarahisar Belediyesi de tanıtım standı açtı. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ımızın yöresel lezzetleri, meşhur ürünleri, tarihi güzellikleri, Afyon mermeri, Afyon sucuğu, Afyon lokumu, Afyon kaymağı ve güzide kültürü tanıtıldı.

           Zafer Şehri Afyonkarahisar’ımız, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile forumda yer alarak Türkiye ve Çin arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra dostluk ve kültürel bağların da güçlendirilmesine katkıda bulundu. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve belediyemiz tanıtım ekibi Ankara’da düzenlenen forumda açılan stantta şehrimizin lezzet ve kültürünü gelen misafirlere bizzat tanıttı, misafirlere meşhur Şuhut Keşkeği ikram edildi. Yöresel lezzetlerimiz Çinliler tarafından yoğun ilgi gördü.

“ÇİNLİ MİSAFİRLERİMİZİ GASTRONOMİ ŞEHRİMİZE DAVET EDİYORUZ”

            Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek konuya ilişkin açıklamasında ülkeler arası ilişkilerin gelişiminin önemine dikkat çekerek; “Türkiye ve Çin’den birçok firmanın katıldığı forum da açtığımız stantda şehrimizin başta gastronomisi olmak üzere sanayisinden ticaretine, kültüründen tarihine kadar tüm yönleriyle tanıtıyoruz. Ticari yönden Çin’e Afyonkarahisar mermerini ihraç ediyoruz, bunun yanı sıra da fırsat bulduğumuzda şehrimizin farklı yönlerini de tüm dünyaya duyurmak için çaba sarf ediyoruz. Burada Çinli misafirlerimizi de şehrimize davet ettik, turistlerimizin şehrimizi yerinde görüp tanımaları bizler için önemli. Bu konuda farklı projeler yapmanın yanı sıra bu tarz forumlarda da tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Gastronomi şehrimizin özelliklerini, değerlerimizi her alanda duyurmaya ve anlatmaya devam edeceğiz. Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ı tanımayan kalmayacak. Bu forumun iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesine daha fazla katkı sağlayacağına inanıyor emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.