MEVLÂNÂ’YI ANLAMAK 

        Afyonkarahisar’da ‘Mevlânâ’yı Anlamak’ adlı program düzenlenecek. Belediyemizin destek sağladığı program; AKÜ, Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü iş birliğinde yapılacak.

Mevlânâ'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Belediyemiz çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerden biri olan ‘Mevlânâ’yı Anlamak’ programı ise 22 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek. RAM Salonunda yapılacak program saat 16:00’da başlayacak. Konya'dan sonra Mevlevilik kültürünün ikinci ziyaret mekânı Afyonkarahisar’da Mevlevilik kültürünün anlatılması, doğru anlaşılması ve yaşatılması adına yapılacak programda öğretim üyeleri seminer verecek.

Prof. Dr. Cüneyt Akın “Mevlana’da Yenilik Düşüncesi”, Arş. Gör. Dr. Alper Günaydın “Mevlâna ile Hakikate Ulaşmak”, Arş. Gör. Dr. Mehmet Fatih Ünal “Mevlâna Düşüncesinde Ölüm Kavramı”, Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur ise “Mevlâna ve Musiki” başlıklı konularda bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Katılımın ücretsiz olduğu program da Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur tarafından Tasavvuf Müziği Dinletisi de sunulacak.