Afyonkarahisar'da 7. Ulusal Çocuk Koroları Şenliği düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezi'ndeki programa, 12 farklı şehirden 45 çocuk korusu sahne alırken, yaklaşık 180 çocuk şarkısı seslendirildi.

Şehir kültürü açısından çok önemli

Programın açılışında konuşan AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Funda Türkmen, 7. Ulusal Çocuk Koroları Şenliğinin yaklaşık 80 gönüllünün destekleriyle yürütüldüğünü söyledi. Türkmen, şenliğin danışma kurulunun da büyük özveri gösterdiğini belirterek, "Bu şenliğin düzenlenebilmesi çok kolay bir şey değil. Ayrıca, şehir kültürü açısından çok önemli. Artık Afyonkarahisar'ımızın bu şenliğimize sahip çıktığını görüyorum. Bununla da gurur duyuyoruz."

 4. Nurten Anne Çocuk Yarışması

Programda ayrıca, AKÜ Konservatuvar Müdürlüğünün düzenlediği 4. Nurten Anne "Engelsiz Bir Dünya" konulu yarışmasında dereceye giren beste ve şarkılara ödülleri verildi."Engelsiz Bir Dünya" konulu beste yarışmasında 1. olan görme engelli Salih Ercan Adıyaman da ilk defa bir çocuk şarkısı bestelediğini vurguladı.Bestesini yaptığını yarışmanın temasından çok etkilendiğini dile getiren Adıyaman, şunları kaydetti:"Bestemizde, hayalini kurduğumuz bir dünyayı anlatmaya çalıştık. Bunun yolunun da sevgiden, saygıdan ve hoşgörüden geçtiğini göstermek istedik. Seçici jüride yaptığımız besteyi 1.'inciliğe layık gördü. Yarışmanın teması nazaran aslında müzikte hiç bir şey için engel yoktur. Biz çalışmamızı yaptık ve oldu. İşin aslı da insan kendisini engellemedikçe kimse kimseyi engelleyemez." AA

Etkinliğe, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı İsa Sağbaş, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Telek ile çok sayıda davetli katıldı.