TÜBİTAK, 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge aşamasında derece alan projelerin bölgelerdeki okullara göre dağılımını açıkladı.

Gözden kaçırmayın

GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!

 TÜBİTAK, 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge aşamasında derece alan projelerin bölgelerdeki okullara göre dağılımını açıkladı.

TÜBİTAK, İNTERNET SİTESİNDEN AÇIKLAMA YAPTI

TÜBİTAK, Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenliyor.

3089 OKUL KATILDI

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamaya göre, bu yıl yarışmaya 3.089 farklı okuldan 10.819 kız ve 7.973 erkek öğrenci olmak üzere toplam 18.792 öğrencinin hazırladığı 15.674 proje başvurusu alındı. Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.

DUMLUPINAR BİLSEM, 3089 OKUL ARASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU!..

Afyonkarahisar’dan katılan öğrenciler Konya Bölgede sunumlarını yaptı.

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada, 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge aşamasında derece alan projelerin okul sıralamasında Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 8 projeyle, ülke genelinde en fazla sayıda projesi dereceye giren okul oldu.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi de 8 projeyle birinciliğe ortak oldu.
 Adana Bilim ve Sanat Merkezi, Gaziantep Bilim ve Sanat Merkezi, Kayseri Müncübe Cıngıllıoğlu Ortaokulu, Muş Bilim Sanat Merkezi 6’şar proje; Balıkesir Bahçeşehir Koleji, Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Rize Bilim ve Sanat Merkezi, Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi 5’er projeyle ülke genelinde ilk 3’e giren okullar oldular.

VALİ ÇİÇEK TEBRİK ETTİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, TÜBİTAK, 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge aşamasında, 8 projeyle birden dereceye girerek Türkiye şampiyonu olan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti. Vali Çiçek, mesajında “bu başarı devam etmeli” dedi.

AFYONHABER ÖZEL HABER