300 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITILACAK Bu yıl gerçekleştirilecek olan Kurban Bayramı’nda Afyonkarahisar’da 300 aileye kurban eti dağıtacaklarını söyleyen Kimse Yok mu? Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, dernek olarak Türkiye ile birlikte yaklaşık 70 ülkede yoksullara kurban eti ulaştıracaklarını söyledi.
Kimse Yok mu? Derneği’nin yurt genelinde 29 şubesi ve dünya genelindeki binlerce gönüllüsüyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını söyleyen Mustafa Çobanoğlu, “Türkiye’de ve dünyada kapılarının yeniden çalınmasını bekleyen yüzbinlerce ihtiyaç sahibini bu sene de kurban etleri ve hediyelerle sevindirmeye hazırlanıyoruz. Kimse Yok Mu; Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e dünyanın 70’i aşkın ülkede ve tüm Türkiye’de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştıracak. Kimse Yok Mu gönüllüleri, yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine lop et olarak 5’er kilo, kemikli et olarak 7’şer kilodan oluşan kurban paketlerini evlerine kadar teslim edecek. Yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” dedi.
Çobanoğlu, Afyonkarahisar’da sosyal incelemesi tamamlanmış 300 mağdur aileye kurban paketlerinin bayramın ikinci gününden itibaren ulaştırılacağını bildirdi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)