2020 yılının Afyonkarahisar Sevgi Yılı olarak ilan edildiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’la ilgili olumsuz algıların olumluya çevirmesi gerektiğini söyleyerek, “Sosyal medyayı biraz araştırdığınızda karşınıza Afyonkarahisar’la ilgili olumsuz yorumlar çıkıyor. Yaşanılmayacak 10 il içinde ya da üniversitesi yazılmayacak illerde Afyon adı çıkıyor. Bu bence bu ile yapılan büyük haksızlık. Bana göre yaşanabilecek en iyi ve huzurlu illerden birisi Afyonkarahisar. Bizim bu algıyı kırmamız gerekiyor” dedi

“Amacımız 2020 Sevgi Yılı projesi ile il genelinde ve tüm kurumlarda sevgi dilini hakim kılabilmek,” diyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu yıl ilan etmeyi planladığımız Sevgi Yılı projesi ile yıl içerisinde vatandaşlarımız ve kamu kurumları arasında sevgiyi ön planda tutan, kardeşliği ön planda tutan değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu yılı Afyonkarahisar’da Sevgi Yılı olarak ilan etmeyi planlıyoruz. Başta Valilik olarak bizler kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, diğer paydaşlar değişik projelerle sevgi dilini duyurmaya çalışacağız. En büyük desteği de basın mensuplarından bekliyoruz. Buradaki birinci amacımız sevgiyi, saygıyı ve kardeşliği pekiştirmek, insanlara iyilik anlamında yapılacak ne varsa bunları yapmak şeklinde olacak.” dedi.



Afyonkarahisar denilince akla iyi şeyler gelsin istiyoruz diyen Vali Tutulmaz, “Biz ilimizin sosyo-ekonomik kalkınmışlığını artırmaya yönelik, marka değerini geliştirmeye yönelik birçok faaliyette bulunuyoruz. Ancak bunlar işin bir tarafı bir de bizim manevi yönüyle değerlendirebileceğimiz insanların birlikte yaşama kültürünü geliştirecekleri, karşılıklı anlayışın ön planda tutulacağı davranış kalıplarını da toplum olarak geliştirmemiz gerekiyor. Afyonkarahisar denilince akla iyi şeyler gelsin istiyoruz, güzellikler gelsin istiyoruz, yaşanabilecek şehirler arasında ön planda olan şehirlerden birisi olsun istiyoruz, kötü konuşmalar, argo konuşmalar insanların birbirine güvensizlik içerisinde olacağı bir durum olsun istemiyoruz tam tersine komşusundan emin olduğu, sokakta yürürken sabah evinden çıkıp akşam evine gelirken günlük hayat içerisinde, çalışma hayatı içerisinde ilişkilerinde iyi davranışlarla insanların birbirine muamele etmelerini ve birbirlerini iyilikle hatırlamalarını istiyoruz.” diye konuştu.