TBMM 28. Dönem 5. Yasama Yılı MHP Grup Toplantısı Yapıldı
TBMM 28. Dönem 5. Yasama Yılı MHP Grup Toplantısı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Parlamentolar Arası Birlik (IPU) 153. Genel Kurulu, uluslararası parlamenter diplomasiyi güçlendirmek amacıyla Tanzanya'nın Arusha kentinde toplandı. Çok sayıda ülkeden parlamenterin katılım sağladığı oturumlarda küresel ve bölgesel meseleler ele alınırken, Türkiye heyeti de temaslarını sürdürüyor.
Resim

İki ülke arasında diplomasi trafiği

Genel Kurul temasları kapsamında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, IPU Başkanlığına aday olan Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmede parlamenter diplomasi, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler ile ortak çalışma alanları detaylıca ele alındı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü kardeşlik bağlarına dikkat çeken Özkaya, bu yakınlığın parlamentolar arasındaki iş birliğine de doğrudan yansıdığını ve küresel platformlarda önemli bir güç oluşturduğunu belirtti.

Resim

Küresel meseleler ve bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı

Genel Kurul'un güncel oturumlarında farklı ülkelerin temsilcileriyle bir araya gelen Özkaya ve beraberindeki parlamenterler, bölgesel gelişmeler, küresel sorunlar ve parlamentoların ortak gündeminde yer alan konular üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Özkaya, 153. IPU Genel Kurulu'nun uluslararası diyaloğun artırılmasına ve parlamenter diplomasinin gelişmesine katkı sağlamasını temenni ettiklerini ifade etti.

Resim