Afyonkarahisar Belediyesi eski Başkanı Mehmet Zeybek, yeni Başkan Burcu Köksal'ın iddialarına cevap verdi.

İŞTE MEHMET ZEYBEK'İN AÇIKLAMASI:

"KAMUOYUNA DUYURU
Son günlerde bazı basın yayın organlarında belediye tarafından yapılan açıklamalara cevap verme lüzumu hasıl olmuştur.
1. Bankamatik memuru sıfatı yakıştırılan değil 15 kişi, 1 kişi bile olamaz. Personel takip sisteminden rahatlıkla raporlanır. Buna rağmen varsa da gereğini yapabilirler.
2.Tamamı şehrimiz için yapılan 70'in üzerinde eserimizden dolayı oluşan borcumuz, Türkiye'deki bir ilçe belediyesi borç stoku kadar olan 676 milyondur. Bunun da 135 milyonluk kısmı görev süremiz öncesi yapılan Akdeğirmen barajından dolayı DSİ'ye 17 yılda ödenecek olan rakamdır. Kaldi ki konuşulan rakamlar kadar günü gelmiş borç asla yok.
Borç stokunun sebebi de artan maliyetlerdir. Sadece son hafta iptal ettiğimiz arsa satışları bu borcun tamamını kapatır.
3. Hesaplanan Gelir bütçemiz de 1.5 milyar değil 3 milyara yakındır. Meclis kararı ile de karara bağlanmıştır.
4.Diğer böcek kamera vs işlemleri ile ilgili de teknik soruşturma başlatıp neticesinin ve gereğinin kamuoyuna açıklanmasını bizde bekleriz.
5.Onlarca yeni hizmet noktası açmamıza rağmen Personel sayımız 2019 yılında görevi devralırken aldığımız sayı ile hemen hemene aynıdır. Yüntaş bünyesinde 2000 sürekli çalışan, 177 mevsimlik çalışan vardır. Son 2 ayda alınan personeller de mevsimlik her yıl giren İşçilerimizdir. Onlar da rutin olarak her yıl mart ayında işe başlarlar.
6.Devrederken bıraktığımız durum, Bütün yatırımlarının hemen hemen hepsini öz kaynakları ile yapan ve Mali yapısı ve bütçe performansı ile de ülkemizde örnek bir belediyedir.
Kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

Uydukent'teki kokunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor Uydukent'teki kokunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor


MEHMET ZEYBEK