Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Alanı "Zafere ses veren gençler" projesi öğrencileri, Şuhut Balediye Başkanı Recep Bozkurt'un davetiyle Şuhut'a gitti.

Dumlupınar BİLSEM Tarih Alan öğrencilerinden oluşturulan Zafere Ses Veren Gençler grubu etkinliklerine devam ediyor.

Dumlupınar BİLSEM öğrencileri,  Müdür Yardımcısı İdris Özek ve Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk nezaretinde Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un ve Murat Akarçay’ın davetlisi olarak Şuhut’a gitti.

Kocatepe, Büyük Taarruz Karargâhı, Şuhut Keşkek Evi, Şuhut Atatürk Evi, Şuhutlu Şehitler ve Gaziler Müzesini gezen öğrenciler, Zafer’in 100.yılı ile ilgili Şuhut Belediyesinin bastırdığı hatıra paradan hediye edildi.

Dumlupınar BİLSEM öğrencilerinin yazdığı ve yerel gazetelerde yayımlanan Şuhut ile ilgili iki yazıdan oluşan tablo, Başkan Bozkurt'a takdim edildi.

Başkan Bozkurt, öğrencileri makamında kabul etti ve öğrenci ve ekiple bir süre sohbet etti. Başkan Bozkurt, "Tarih bilinci çok önemli. Bu aşamada, bu bilinci aşılanmasında gayret gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şuhut, Büyük Taarruzun başladığı nokta. 25 Ağustos gecesi büyük bir organizasyon oalcak. 100. yılda Zafer Yürüyüşünün çok daha zoşkulu olmasını bekliyoruz. Tüm halkımızı bu yürüyüşe bekliyoruz. Bizim tarihimizde Çanakkale neyse, Malazgirt neyse, Büyük Taarruz da, Kocatepe de, Şuhut da odur" dedi.

Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk, geziyle ve projeyle ilgili yaptığı açıklamada "Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’a ve Murat Akarçay’a daveti için teşekkür ederiz." dedi.