3 İLİN ORTAKLIĞINDA ZAFER CAZİBE MERKEZİ PLATFORMU Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonunda oluşturulan ve başkanlığını KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen’in yaptığı “Zafer Cazibe Merkezi Platformu” ilk toplantısını, KUTSO sosyal tesisi Âlâ Restorandaki öğle yemeğinin ardından, toplantı salonunda gerçekleştirdi. ÇALIŞMA GRUBUNUN ADI: “ZAFER CAZİBE MERKEZİ PLATFORMU”
Zafer Cazibe Merkezi Platformu, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illeri ve ilçelerindeki ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsası başkanları, Altıntaş kaymakamı ve belediye başkanı, Zafer Kalkınma Ajansı ve IC Holding temsilcisinden oluşuyor.
KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıya, Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, IC Holding Antalya Bölge Müdürü Abdullah Keleş, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Yılmaz Özmen, Kütahya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Berber, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Gül, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabak, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yener Çınar, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Aydın, katıldılar.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Yılmaz Özmen’in “Zafer Cazibe Merkezi” sunumu ile başlayan toplantıda, Özmen, bilgi ve teknoloji, ulaştırma ve lojistik, sosyal ve finansal, kurumsal alt yapılar çalışma planı, Zafer havaalanı çevresinde kurgulanabilecek kurumsal yapılar konusunda bilgi vererek, Zafer Bölgesel Havaalanı çevresi ön gelişme planının hazırlandığını belirtti. “ALTINTAŞ TARIM VE HAYVANCILIK YATIRIMLARI İÇİN CAZİBE ALANIDIR”
Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak yaptığı konuşmada; havaalanının coğrafi konumunun bölgedeki illere yakınlık açısından bir avantaj olduğunu, Altıntaş ovasının verimli ve geniş topraklara sahip olmasından dolayı tarım ve hayvancılık yatırımları açısından cazibe sağladığını belirtti. “BÖLGENİN KALKINMASINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş. Antalya Bölge Müdürü Abdullah Keleş yaptığı konuşmada; havaalanı açıldıktan sonra yoğun yolcu hareketinin olmasının önemine değindi ve yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmaları yaptıklarını, hava yolu firmaları ile uçuş bağlantılarının sağlandığını belirtti. Bölgenin yüksek potansiyele sahip olduğunu söyleyen Keleş, bölgenin kalkınmasına sağlayacakları desteği çok önemsediklerini, bu kalkınmanın ekonomik canlanmayı da beraberin de getireceğini ifade etti. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini kapsayan Zafer Bölgesel Havaalanında, bu illerin tanıtılması için alanlar oluşturularak, bölgenin yöresel zenginliklerinin tanıtılacağını belirtti. “ZEKA, KAPSAMLI BİR YOL HARİTASI HAZIRLAMIŞTIR”
KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen, toplantının sonunda yaptığı konuşmada; Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen’in sunduğu “Zafer Cazibe Merkezi” çalışma planının, kapsamlı bir yol haritası olduğunu belirterek, toplantıda görüşülen konular ve yapılan müzakereler sonucunda alınan kararları açıkladı.
Delen, havaalanı sefer saatleri ile ilgili taleplerinin tespit edilmesi için, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından, ortak bir anket çalışması yapılacağını, havaalanının kullanımı ile ilgili olarak odaların üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, üç ildeki ticaret ve sanayi odalarının burada ortak bir kapalı fuar alanı oluşturarak, yöredeki mamullerin tanıtımının yapılabileceğini, yerel yönetimlerin de bu konularda desteklerinin istendiğini belirtti.
Başkan Delen, bölgedeki karayollarının iyileştirilmesi ve Uşak-Altıntaş yolu yapımının hızlandırılması gerektiğini, bölgesel havaalanını oluşturan Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerindeki üniversitelerin ortak bir projeyi burada uygulamasının yararlı olabileceğini anlattı. Delen, 3 il yetkililerinden oluşturulacak temsilci heyet ile Türk Hava Yolları’na ziyaretin planlanarak, uçuş saatlerinin ve tarihlerinin yöredeki isteğe göre yapılmasını, havaalanı içinde bölgenin yöresel zenginlikleri için tanıtım alanlarının oluşturularak, turizme katkı verilmesini, havaalanı açılışının duyurulması için afiş, poster gibi materyaller hazırlanabileceğini, bölgeyi tanıtan afiş ve broşürlerin bu illerde bulunan konaklama tesislerine dağıtılabileceğinin de alınan kararlar arasında olduğunu ifade etti.