YURTAYDER PİKNİKTE BULUŞTU Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (YURTAYDER) geleneksel olarak gerçekleştirdiği aile pikniklerinin sekizincisi Bolvadin’in Horan Parkı’nda gerçekleştirildi.
YURTAYDER Başkanı Ünal Yılmaz, bu pikniklerin aralıksız olarak 8 yıldır her yıl temmuz ayında gerçekleştirildiğini belirterek, yetiştirme yurtlarında yetişmiş olanlar ve ailelerinin katılımlarıyla bu pikniğin yapıldığını söyledi.
YURTAYDER’i 1997 yılında birkaç arkadaşıyla birlikte kurduğunu anlatan Yılmaz, zaman zaman kız ve erkek yurtlarında kalanların motivasyonlarını ve başarılarını yükseltmek için ziyaretlerde bulunduklarını aktardı. Yılmaz, kazanımları paylaştıklarını ve 18 yaşını doldurup yurttan ayrılmak zorunda kalanlara sosyal hayata uyum sağlamada yardım etmek için özel ve güzel günlerde bir araya geldiklerini iletti.
Yılmaz, Türkiye’nin en büyük ailesi YURTAYDER’in de sorunlarının olduğunu ve bu sorunları çözmek adına dayanışma içerinde olduklarını dile getirdi.
Düzenlenen pikniğe, Afyonkarahisar’ın bütün ilçelerinden katılım olduğu bildiren Yılmaz,ü diğer illerden, hatta yurtdışından da katılanların olduğunu belirterek, 600 kişinin bir araya geldiği etkinliğe YURTAYDER’in Ankara ve Konya temsilciliklerinin de katıldığını kaydetti.
Yılmaz, başarılı öğrencilere Gül Anneler Derneği Başkanı Halise Saygı, Şerafettin Gerçekçi ve Canani Yılmaz tarafından hediyeler verildiğini sözlerine ekledi.