Afyonkarahisar’daki çocuk yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’deki yetimlere gönderilmesi için Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne teslim etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci’nin nezaretinde Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu’nu ziyaret eden yetiştirme yurdunda kalan çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını bir kumbara ile derneğe getirdi.
Yetimlere yönelik başlattıkları kampanya hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, derneğin yeni bir kampanyayla Sudan’ın Darfur bölgesindeki çocuklara da el uzattığını söyledi. Sudanlı yetimlerin hayat şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan yardım kampanyası ile beş bölgenin çocuklarına yardım edilmesini hedeflediklerini dile getiren Çobanoğlu, “Dört milyon insanın yaşadığı Sudan Darfur bölgesinde 7 bin civarında çocuk yetim kalmış durumda. İç savaşın da tetiklediği kayıpların yetim bıraktığı çocuklar, yetimhanelerde barınıyor. Darfur’da 200 adet yetimhane bulunuyor. Bu yetimhanelerin şartları son derece zor, imkanları ise oldukça sınırlı. Yardımlarla ayakta duran yetimhanelerde yaşayan, aralarında bebek denecek kadar küçük çocukların da yer aldığı yetimler, iki öğün yemek yeme imkanına kavuştuklarında kendilerini şanslı sayıyor. Besleyici gıdanın ve temiz suyun normal şartlar altında bile lüks tüketim maddeleri arasında sayıldığı Darfur, yetimlerine bakmakta zorlanıyor. Yetim veya yoksul çocukların kaldığı ve eğitim aldığı yerlerin bakımı, tamire ihtiyacı olanların tamiri ve şartlarının iyileştirilmesi de kampanyanın hedefleri arasında, bin 773 yetim ve yoksul çocuğun yararlanacağı kampanyanın bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor” diye konuştu.
Yetiştirme yurdunda kalan Rabia Ceylan isimli çocuk, projeye sonuna kadar destek verdiklerini belirterek, “Devletimizin çok güzel imkanları ile bizlerin her ihtiyacı görülüyor ama Sudan ve Gazze’deki yetimler, anne ve babasız kalmak bir tarafta; savaş, kuraklık ve açlıkla mücadele ediyorlar. Onların durumları daha zor olduğundan, topladığımız harçlıkları Kimse Yok Mu Derneği’nin yetim projesine vermek istedik” dedi.