Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark projesinde başlayan inşaat çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Şehrimize ve Fakıpaşa Mahallesi’ne değer katacak yatırımda, çalışmalar % 70 seviyesine geldi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in şehrin ihtiyacına cevap veren yatırımlarından biri olan Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark’ı kısa sürede hizmete alınacak. Bitme aşamasına gelen proje 3 bin 63,94m² kapalı alana sahip. 80 araçlık 1239,00m² -2. Kat Otopark, 1239,00m² -1. Kat Otopark, 2 adet Araç Platformu, 585,94m² A-B-C blok şeklinde 34 dükkândan oluşan yatırım sayesinde bölgenin otopark sorunu ortadan kalkacak. Öte yandan yapılacak çarşı ile birlikte ticari hayata katkı sağlanacak, yeni istihdam alanı oluşturulacak.

2 kattan oluşan kapalı otoparkın ve dükkânların yer aldığı projenin yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

"İHTİYACA CEVAP VERECEK BİR YATIRIM"

Projeyle tarihi yapıların ortaya çıkmasını, bölgedeki esnafın daha görünür olmasını, hem Afyonkarahisarlıların hem de şehrimize gelenlerin daha ferah bir alanda dolaşmalarını amaçladıklarını vurgulayan Zeybek Başkan; “Afyonkarahisar’ımıza yeni bir yatırım daha armağan edeceğiz. Kısa sürede çalışmaların tamamlanıp hizmete sunulması en büyük arzumuz. Şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz ve bu doğrultuda Fakıpaşa Mahallesi’nde tarihe uzanan sokakların yanı başında oraya yaraşır bir proje tasarladık. Şehrimize gelen ziyaretçilerin ve esnafımızın otopark ve çarşı ihtiyacını gidermiş olacağız. Hem de nezih ve tarihi dokumuza uygun bir çarşı ile misafirlerimizi karşılamış olacağız. Esnaflarımıza ve Afyonkarahisar’a değer katan bir yatırım. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kısa zamanda hizmete açacak olmamızın mutluluğunu paylaşıyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.