Geçtiğimiz hafta yayınlanan genelge ile görevi devretmesi beklenen İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Türk Eğitim-Sen’e veda niteliğinde ziyaret gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 56 ilin Milli Eğitim Müdürlerinin, Bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere merkeze çekilmesi kararı doğrultusunda önümüzdeki günlerde ilimize yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a görevi devretmeye hazırlanan Hidayet Yıldırım, ilimizden ayrılmadan önce Türk Eğitim-Sen’e veda niteliğinde bir ziyarette bulundu. “NEREDE GÖREV VERİLİRSE ORADA HİZMETE HAZIRIZ”
Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, sürece ilişkin görüşlerini “Biz devlet memuruyuz, kamu görevlisiyiz. Devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu yerde, devletimiz ve milletimiz için görev yapmaya hazırız. Devlet memurluğuna da zaten bu şartlar doğrultusunda girdik. Ben esasen şunu söylemek isterim, bu bir nezaket ve teşekkür ziyaretidir, vedalaşma ziyaretidir. Bu üç kelimeyi de seçerek kullanıyorum. Afyonkarahisar ilinde göreve başladığımız 28 Ekim 2005 tarihinden itibaren eğitim çalışanları için kullandığım bir tabir vardı benim. Buradaki eğitim çalışanlarını, vatanını diğer illerdekilerden daha çok seven, onlardan daha az değil, daha çok çalışkan diye ifadeler kullandım. Bu sözlerimi yürekten inanarak kullandım ve bunun semeresini bugün gördük. Aradan geçen kısa bir süre içerisinde SBS sınavlarında geçen yılın rakamlarına göre 15. sıraya geldi Afyonkarahisar. SBS sınavlarında geçen yıl 314 il puanı ile 15. sıradaydık, şimdi ise 318 puanda 2011 verileri. Önceki yılın puanları üzerinden değerlendirildiğinde 9-13. sıralara tekamül ediyor. Henüz açıklanmış bir istatistiki bilgi yok ancak ben sadece fotoğrafını aktarıyorum” dedi. “AFYONKARAHİSAR LAYIK OLDUĞU SEVİYEYE YÜKSELİYOR”
Elde edilen başarının kendiliğinden oluşan bir durum olmadığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, elde edilen başarıda eğitim çalışanlarının gayret ve fedakarlıkları ile elde edilen bir başarı olduğunu söyledi. Eğitim çalışanları arasında yer alan okul müdürleri, öğretmenler, hizmetlilerin emeklerinin yanı sıra öğrencilerin, öğrenci velileri ve ailelerinin de emekleri ve gayretleri ile sağlanmış bir başarı olduğunu ifade etti. Bu söylemlere eleştiri getirenlerin olduğuna da değinen Yıldırım, yapılan eleştirilerin öğretmenler ve eğitimciler için haksızlık olduğunu, Afyonkarahisar’da eğitimin sürünmediğini aksine yükselişte olduğu ve layık olduğu seviyeye çıkmaya devam ettiğini sözlerine ekledi. ÖSS’de de geçen yıllarda 60’lı sıralarda bulunan rakamların bugün ise 30’lu sıralara geldiğini belirten Yıldırım, yalnızca Türkçe-Sosyal alanında bir sıkıntımız vardı. Bu konuda da arkadaşlarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Yakın bir zamanda bu alanda da başarıların geleceği inancı içerisindeyim” dedi. “BEYANATLARIMIZ ŞAHSİ OLARAK ALGILANMAMALI”
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yaklaşık 6 yıl boyunca ilimizde görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ile sivil toplum örgütü olmaları sebebiyle çeşitli konularda fikir tartışması içerisinde bulunduklarını ancak bunun saygı ve anlayış içerisinde gerçekleştirildiğini belirtti. Özsoy; “Eğitim sendikaları ile ilgili yöneltilen sorulara “Onlarda kendi işlerini yapıyorlar” diyecek kadar anlayışlı olmanız ve ilimizde 2000 öğretmen açığı olduğunu söyleyecek kadar açık yürekli bir kişiliğe sahip olmanızdan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Tabi Afyonkarahisar geçiş bölgesi olması sebebiyle öğretmen açığına çözüm bulunamamıştır. Bugüne kadar yaptığımız beyanatlarımızda şahsımızla alakalı konular bulunmamaktadır. Sorunları kurumsal bazda çözmeye çalıştık. 6 yıl kadar birlikte görev yaptık, yeni görevinizde de size üstün başarılar temenni ediyorum” dedi. (Gazete 3)