Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışmasında Afyonkarahisar ili ödülleri verildi.



Yarışmanın ödül töreni Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ödül törenine Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe ve protokol mensupları katıldı.



Edebi eserlerde İlkokullarda Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden  Aleyna Melek Orak, Ortaokullarda Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden  Ceren Özbek, Liselerde Özel Genç Kalemler Fen Lisesinden Merve Yanık birinci oldu.



Görsel Eserlerde İlkokullarda Merkez Erkmen İlkokulundan Muhammed Yücel Kuş, Ortaokullarda Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden Nur Simay Aras, Liselerde Özel Genç Kalemler Anadolu Lisesinden Pınar Özpınar birinci oldu.



6 İl birincisinin belirlendiği yarışmada Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden 3 öğrencinin alanında il birinci olması dikkat çekti.



Kategorilerinde il birincisi olan öğrenciler, Türkiye finalinde yarışacak.

Her ilin birincilerinin yarıştığı Türkiye finalinin ödül töreni ise Mayıs 2019’da İstanbul’da düzenlenecek. ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasında her bir kategorinin birincileri 5.000 TL, ikincileri 3.000 TL, üçüncüleri 1.500 TL, il birincileri ise 500 TL ile ödüllendirilecek.