Basın İlan Kurum (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ve Küçük ve orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü iş birliğiyle kentte hizmet veren yerel gazete sahipleri bilgilendirildi.

KOGEB İl Müdürü Cemil Bahçe tarafından gazete sahiplerine alabilecekleri hibe ve desteklerler anlatıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Şerife Münire Burcu’nun da katıldığı toplantıda BİK Şube Müdürü Selami Çalışkan’da kısaca gazete sahiplerine kısaca tavsiyelerde bulundu. Asgari kadroda bulunan muhabirlerin haberlerine ayrı bir önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Müdür Çalışkan; “Maaşını, sigortasını ve vergisini ödediğiniz asgari kadronuzda bulunan muhabirlerin, haberlerine ayrı önem veriniz. Gazetelerin okunmasının ve satışımı arttıran faktörlerden birisi de gazetenin görünümü yani mizanpajıdır. Buna özen gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca İlçe Belediye Başkanları özel kutlama ve taziye ilanı vermek isterse il belediye başkanımızın verdiği ilanlar gibi bunları da bizimle irtibat kurarak alınız ve yayınlayınız. Yani ilan ve reklamın yine Basın İlan Kurumu’ndan geçmesi şart.”

Hibe desteklerini anlattı

Müdür Çalışkan’ın ardından KOSGEB İl Müdürü Cemil Bahçe de gazetelerin alabilecekleri hibe ve destekleri anlattı. KOSGEB’in destek konusunda güzel bir ivme kazandığının altını çizen Müdür Bahçe; “KOSGEB arzu ettiğimiz noktaya doğru gidiyor. 2010 yılında hizmet sektörünün dahil edilmesiyle birlikte bizim hedef kitlemiz 2 buçuk milyona yükseldi. Desteklerimiz ise 5 ana dalda toplanmış durumdadır. İşletme Geliştirme Destek Programı, KOBİ Gelişim Destek Programı, İş Birliği Güç Birliği programı ve girişim destek programladır. Bu desteklerin şartlarına uyan gazete sahipleri kurumumuzdan destek alabilirler” diye konuştu. Ayrıca Bahçe, 5 kişi çalıştıran gazetelerin 50 bin TL'ye kadar personel desteği alabileceğini ifade etti.