Açılması sabırsızlıkla beklenen 400+200 Yataklı Bölge Hastanesi’nin yapımını üstlenen yüklenici firmanın, geçtiğimiz günlerde geçici kabul müracaatını yaptığı öğrenilirken, müracaatın değerlendirme süresine bağlı olarak hastanenin 15 Ekim’de hizmete açılması planlanıyor.
İlimizde dağınık halde bulunan kamu hastanelerini tek bir çatı altında toplayacak olan 400+200 Yataklı Bölge Hastanesi’nin 15 Ekim’de açılması planlanıyor. Yaklaşık 80 bin metrekare kapalı alana sahip olan tam donanımlı hastanenin açılma tarihi yaklaştıkça hazırlık çalışmaları da hızlanıyor. Hazırlıklar için tüm sağlık birimleri seferber olurken, taşınma işlemleri büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Hastanede kullanılacak sarf malzemeler gelmeye başlarken, tıbbi araç gereç ve malzemelerin de en kısa sürede gelmesi bekleniyor. Tüm eksiklerin ise 10 Ekim’e kadar tamamlanması planlanıyor.
FİRMA, GEÇİCİ KABUL MÜRACATINI YAPTI
Hastanenin yapım işini üslenen müteahhit firmanın ise geçici kabul müracaatını, geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanlığı’na gönderdiği öğrenildi. Bu kapsamda, TOKİ Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan kurul üyeleri tarafından ilk etapta hastanede inceleme yapılarak eksiklikler tespit edilerek, tamamlanması için ek süre verilecek. Hastanenin yapım işini üstlenen müteahhit firmanın verilen bu ek sürede eksiklikleri tamamlamasının ardından hastane yeniden incelenecek. İnceleme heyeti, eksiklik ve aksaklık görmezse hastanenin hizmete açılması için geçici kabul iznini verecek.
İçerisinde kullanılacak malzemelerle birlikte, 85 milyon liraya mal olacak olan Bölge Devlet Hastanesi’nde 15 ameliyathane, ayakta tedavi ve acil durumlar için iki acil servis bulunacak. Acil servislerde ayrıca, iki ayrı yoğun bakım ünitesi hizmet verecek. Bölge Hastanesi hizmet vermeye başlandığında, toplam bin 200 sağlık memuru görev yapacak