Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı twitter üzerinden İsrail’in saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

 
Genel Başkan Uysal, ABD’nin Suriye’den çıkış kararı sonrası daha da saldırganlaştığını ifade ederek, İran ve Rusya’nın, Türkiye’nin alan genişletmesini, Fırat’ın Doğusu’na müdahalesini istemeyeceğini söyledi. Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:



“İsrail, on yıllardır Filistin’de insanlığın yüzünü kızartan zulümleri icat etmiş ve zulümleri uygulamaya devam etmektedir. Şimdi kinle Türkiye’ye saldırıyor, itham ediyor, iftira atıyor. Kıbrıs’ta katledilen Türklerin, PKK’nın katlettiği Kürtler olduğunu bile bile suç ortağı olan Kıbrıs Rumları ile birlikte PKK’yı savunuyor, katliamların muhatapları Türkiye’yi hedefe alıyor.

İsrail’in lehine işledi

“Maalesef AK Parti’nin başından sonuna kadar yanlış Suriye politikası en çok İsrail’in lehine işledi” diyen Uysal, “Şimdi İsrail Başbakanı Netenyahu, “ABD’nin Suriye’den çıkış politikası İsrail aleyhine-Türkiye lehine işleyecek” diye daha da saldırganlaşıyor. Suriye’deki riskleri ve maliyeti pek çok açıdan Türkiye’nin göğüslemiş olmasına rağmen, yanlış politika silsilesi sonucu uzun süre oyun dışı kaldık. Fırat Kalkanı, El-Bab ve Afrin operasyonlarıyla şehitler vermek pahasına kendimize alan açtık. Türkiye’nin stratejik coğrafi konumu; bütün yanlış siyasetlere rağmen, önümüzdeki zaman dilimi içinde önümüze fırsatlar sunuyor. Türkiye, Trump‘ın Suriye’den çıkış kararı sonrası alan hakimiyetini bölgede yaşayanların ve ülkemizin güvenliği lehine, İsrail ve PKK’nın planları aleyhine genişletmeli!”

İran ve Rusya’ya dikkat

Uysal son olarak, “Ayrıca bir başka hususu da gözden kaçırmamak gerekir. ABD karşısında Suriye’de Türkiye ile işbirliği yürüten İran ve Rusya, bu değişen şartlar sonrası Türkiye’nin alan genişletmesini, Fırat’ın Doğusu’na müdahalesini de istemez. Bu zamana kadar İran ve Rusya; Türkiye’nin kendi stratejik hedeflerinin sınırına yaklaştığı anda sürekli aleyhimize tutum sergilediler. Şimdi Türkiye, sınırlı oranda ABD’nin de oyunun içinde olmasını sağlayarak bölgenin ve Türkiye’nin huzuru, güvenliği için süreç yönetmeli.”