CHP'li Köksal, Belediye Bakanı seçildiğinde terör örgütleriyle işbirliği içinde olan siyasi partilere belediyesinin kapılarının kapalı olacağını söylemiş, bu konuda parti içinden tepkiler almıştı.


Her kesimden büyük destek alan ve özellikle Afyonkarahisar'lu seçmenlerden büyük takdir toplayan Köksal'ın bu açıklamalarına benzer bir açıklama da CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkanı ve adayı Mansur Yavaş'tan geldi.
Mansur Yavaş, Burcu Köksal'ı desteklercesine yaptığı konuşmasında; 'Türk milletiyle bayrağımızla, İstiklal Marşı'mızla problemi olan hiç kimse bizim yanımıza yaklaşamaz. Tavrımız nettir'dedi.

Peki ne olmuştu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Afyonkarahisar'da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile miting düzenlemişti.
Burada konuşan Burcu Köksal, 'Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez, AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar' demişti.


Mansur Yavaş ne dedi.?
Mansur Yavaş Dün Ankara'da yapılan proje tanıtım toplantısında şu sözleri söyledi. "Değerli hemşehrilerim Türk bayrağıyla sıkıntısı olmayan, İstiklal Marşı'nı gururla söyleyen, milli takım sevindiği zaman sevinçle ayağa çıkan herkesle beraberiz. Tavrımız nettir. Türk milletiyle bayrağımızla, İstiklal Marşı'mızla problemi olan hiç kimse bizim yanımıza yaklaşamaz. Bunu sorgulamak isteyenler Ankara'da aday çıkarmayan partinin neden aday çıkarmadığını sorgulasınlar. Içlerine sinip sinmediğini. Bunda bir mahsur görüp görmediğini söylesinler. Bizim için eli kanlı terörist fark etmiyor. Bunun adı PKK olur. Bunun adı Hüda para olur. Tavrımız nettir. " dedi.