(AA) – AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı, Gebeceler beldesinde yapıldı.
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, toplantıdaki konuşmasında, Türkiye’de halktan alınan vergilerin doğru yerlerde kullanılmaya başlaması ile hizmetin ülkenin 4 bir yanına yayıldığını söyledi.
AK Parti iktidarından önce ulaşımdan, eğitime, sağlıktan, savunma sanayine pek çok alanda hizmetin üretilememesinin nedeninin halktan toplanan vergilerin doğru yolda kullanılamaması olduğunu ifade eden Eser, şunları söyledi:
”Daha önce genel bütçeden savunmaya en fazla pay ayrılmasına rağmen Türkiye neredeyse tüm tank, top gibi pek çok ihtiyacını İsrail’den, Almanya’dan ve Rusya’dan temin etti. Şimdi savunma sanayi genel bütçeden en fazla payı almıyor ama biz ülke olarak kendi tankımızı, kendi insansız hava aracımızı ve kendi helikopterimizi üretiyoruz. Bu nasıl başarıldı- Açıklama gayet basittir ki o da AK Parti ile devlet iyi bir yönetime kavuşmuş ve halktan toplanan paraların hortumculara gitmesi engellenerek hizmet etmek için kullanılmıştır.”
Ekonomik olarak zor durumda olan bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye geçmek istediklerini hatırlatan Eser, ”AK Partili belediye başkanlarına sanki para akıtılıyormuş gibi bir algı var ki, bu kesinlikle yanlış. Kanun ve mevzuat son derece açık. Kaynak başkanların birebir gayretleri ile proje üreterek oluyor. Başkan projeyi yapacak ve takibini sağlayacak. Bu şekilde Afyonkarahisar’da pek çok bakanlıktan ödenek çıkartan belediye başkanı var” dedi.
Eser, gerek merkezi hükümet ve gerekse İl Özel İdaresi vasıtasıyla Afyonkarahisar’ın her belediyesine parti ayrımı yapmaksızın yatırımların gittiğini sözlerine ekledi.
Toplantıya, Eser’in yanı sıra Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Ali Karkı, Mehmet Kırker, Salim Şenkaya, Kadir Tarkan, Levent Seleoğlu, Cevdet Keçeci, Mustafa Albay, Ali İhsan Çelik, Nigar Petek, Mustafa Yılmazarslan, Mustafa Işık, İl Yönetim Kurulu Üyesi Birgül Kaygısız, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Kocakulak, Mehmet Beşkardeş, AK Parti Gebeceler Belde Başkanı Şemsettin Tuğlu, Gebeceler eski Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk ile partililer katıldı.