Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de meydana gelen patlamanın ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyareti sırasında hediyeleşmelerini çekerek basına servis eden ve iş akti feshedilen danışmanı İsa Kuş, 'Herşey onayla yapılmıştır' dedi.
İsa Kuş, Afyonkarahisar'da yerel bir gazetenin köşe yazarına verdiği demeçte, 'Ben 12 yıldır Valilik hizmetindeyim. İyi, kötü devlet terbiyesi aldık. Aile terbiyemiz sizce malum. Benden ne Valilik hakkında, ne Vali Bey hakkında, ne de Devletim hakkında kötü bir söz söylememi beklemeyin. 12 sene bu devletin ekmeğini yedim. Nasip kesilmişse yapacak bir şey yok. Hak aramanın yolları belli. O konuda da takdir bana ait. Olayı gereğinden fazla dallandırıp, budaklandırmanın hiçbir anlamı yok'.

İsa Kuş kendisini telefonla arayan gazetecilere, 'Ne düşündüğümü biliyorsunuz. Ben kimseden bana sahip çıkmasını, destek vermesini, yazı yazmasını istemedim. Ama hassasiyet gösterenlere, mesleki duyarlılıkla destek verenlere de müteşekkirim. Hakkımı elbette arayacağım. Birilerine yalvaracak yakaracak değilim. Bir oyun var yakında ortaya çıkar. İstenmediğim yerde de asla durmam. Bana konu aktarılsa seve seve gereğini yapardım. Yanlış insanlat için ne kadar doğru iş yapsanız nafile. Aç açıkta değilim çok şükür. Geçim derdim de yok. Ama hukuk neyi gerektirirse onu yaparım. Bir daha da o göreve o insanların içine dönmeye de niyetim yok.' diye konuştu.
Edinilen bilgiye göre, Kuş'un hukuki yollara da başvuracağı bildirildi.
Öte yandan, Afyonkarahisar Valiliği tarafından İsa Kuş'un yerine bir başka kişinin kadrolu olarak görevlendirilmesi ile ilgili Valinin İl Genel Meclisi'ne gönderdiği önerge yapılan oylama ile reddedildi. Bu veto Afyonda bir ilk oldu.

Edinilen bilgilere göre gazeteci olan kişinin işe alınmaması konusunda İsa Kuş'unda girişimde bulunduğu 'Kim alınırsa alınsın bu kişi alınmasın' diyerek İGM Başkanı ile görüştüğü öğrenildi.

GÖKTEN CEYLAN (İHA)