Afyonkarahisar Valiliği, Gazlıgöl termal bölgesinde gerçekleştirilen devremülk çetesi operasyonuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün ve 5 günlük hava durumuAfyon'da bugün ve 5 günlük hava durumu

Afyonkarahisar Valiliği, Gazlıgöl termal bölgesinde gerçekleştirilen devremülk çetesi operasyonuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Jandarma güçlerinin Afyonkarahisar ili, Gazlıgöl beldesinde bazı otel ve tesis yöneticilerinin; tapusunu alamayan devre mülk sahiplerini, devre mülklerinin satılacağı, kiralanacağı veya daha lüks devre mülklere geçişlerinin sağlanacağı gibi vaatlerle dolandırdıkları, yüksek miktarda banka kredileri çektirerek borçlandırıldıkları bilgisini aldığı belirtilerek bu operasyona başladnığı belirtildi.

 Açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca müştereken büyük çaplı operasyon yapılmış, yaklaşık 300 vatandaşın bankalardan 20.000 TL ile 100.000 TL arasında kredi kullandırtılarak dolandırıldığı tespit edilmiştir. densi.

Açıkalamay göre,

Aylar süren takip sonucu diğer mağdurlardan bazılarına da ulaşan Jandarma ekipleri örgütlü bir şekilde d
olandırıcılık yaptıkları tespit edilen 36 şüphelinin yakalanması amacıyla Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince 22 Ocak 2021 tarihinde Afyonkarahisar ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak 34 adreste operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyonda gözaltına alınan 33 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yazarkasa, pos cihazı, tapu ve farklı belge ve dokümana da el konuldu.

         Jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 33 şüphelinin 19’u tutuklandı, 5’ine ev hapsi verildi, 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

         Alınan bilgilere göre mağdur sayısının artabileceği bildirilmiş olup, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü, aynı yolla mağdur olan vatandaşların savcılığa ve Jandarmaya başvurmaları gerekiyor...