Vali Mustafa Tutulmaz, AŞK Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yazar Sinan Yağmur ile "Ravza' nın Yıldızları" Kitap Galası ve Sedat Anar'ın tasavvuf müziği konserine katıldı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Vali Mustafa Tutulmaz, AŞK Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yazar Sinan Yağmur ile "Ravza' nın Yıldızları" Kitap Galası ve Sedat Anar'ın tasavvuf müziği konserine katıldı.

Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın selamlama konuşmasının ardından Serdar Anar Tasavvuf Musikisi Konserini icra etti.

Ardından yazar Sinan Yağmur sahabelerin hayatlarına yer verdiği Ravza’nın yıldızları adlı kitabının bir bölümünde yer verdiği Selman-ı Farisi Hazretleri hakkında konferans verdi.

Selman-ı Farisi’nin şehrimize değer katacağına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Selman-ı Farisi dinimiz açısından önemlidir. Aynı zamanda ilimiz açısından da önemli bir isimdir. Bazı isimler bulundukları şehre, beldeye değer katarlar. İşte Selman-ı Farisi de gerçekten bundan sonraki dönemde ilimize değer katacaktır. Buna inancım tam. Amorium’ un tanıtılması,  bundan sonraki süreçte hem İslam dünyası açısından hem de o bölgede daha önceleri yaşayan insanların sahip oldukları inançlar açısından, bölgenin önemli bir ziyaret merkezi olması açısından bu kitap bizim için önemliydi. Ben buna vesile olan Sinan beye teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de ilimizin tanıtımı açısından farklı projelerle de bizlerle birlikte olacak. Bu noktada kendisinden söz aldık. Önümüzdeki süreçte bunları da hep birlikte göreceğiz. Sedat Anar’ a müzik dinletisi için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda Vali Mustafa Tutulmaz yazar Sinan Yağmur’a plaket takdim etti.