VALİ MUSTAFA TUTULMAZ’IN BERAT KANDİLİ MESAJI

Gözden kaçırmayın

Erkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeğiErkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeği

Her yıl Şaban ayının 15. gecesine tekamül eden ve ramazanı şerifi müjdeleyen Berat kandiline kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bir zorluktan kurtulmak anlamına da gelen bu geceye bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle “Mübarek” kulların günahlarından affolunması ve temiz çıkmaları sebebiyle “Berat” kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle “Rahmet” adı verilmiştir.

Kulluk görevini yerine getirmede eksik ve yanlışının olduğunu hisseden nice bedenlerin Allah’a yönelerek O’nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri kalplerini tövbe istiğfarla arındırabilecekleri berat gecesi müstesna bir gecedir.

Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması en halisane beklentimdir. Kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşmak için fırsat olan bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.

Cenab-ı Hakk’ın “Yok mu tövbe eden tövbesini kabul edeyim, Yok mu rızık isteyen rızık vereyim” diyerek kullarına rahmet ve merhamet kapılarını ardına kadar araladığı Berat Kandilinin hemşerilerim ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum..