Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'ten inanılması güç açıklamalar. Vali Çiçek, pandemi tedbirlerine uyulmadığını örneklerle açıkladı ve inanılmaz örnekler verdi.



Vali Çiçek, “Öyle şeyler ile karşılaşıyoruz ki bu süreçte sadece Afyonkarahisar’da değil birçok yerde ve bu bizi gerçekten üzüyor. Bir ilçede arkadaşımızın testi pozitif çıkmış fakat nişanda, nişan yasak olmasına rağmen nişana maskesiz bir şekilde katılıyor ve saatlerce orada maskesiz bir şekilde dolaşıyor. Artık bu konuda ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi. 



“Covit testi pozitif ama 40 kişilik otobüs içerisinde maskesiz bir şekilde seyahat ediliyor” 



Vali Çiçek, bir otobüste yapılan denetimde Corona testi pozitif çıkan bir şahsın maskesiz seyahat ettiğinin de tespit edildiğini ve bu yüzden karantina kurallarının uygulanması için gereken her şeyin yapılacağını aktararak şunları söyledi: 



“Otobüslerde emniyet ve jandarmadaki arkadaşlarımız uygulama yaptıklarında öyle şeyler ile karşılaşıyorlar ki kişinin Covit testinin pozitif olduğunu ve 40 kişilik otobüs içerisinde çok rahat maskesiz bir şekilde seyahat ettiğini görüyoruz. Bu ciddi bir sıkıntı. 



Şunu net söylüyorum, biz Afyonkarahisar’da özellikle karantinaya uymayanlara izin vermeyeceğiz. İçişleri Bakanlığımız özellikle karantinaya uymayanlarla ilgili gerekli tedbirleri almamız noktasında toplantı yaptı ve tüm valilikler elinden geldiği kadar önlem alacak. Ama biz kesinlikle karantinada olması gerekenlerin karantinada olmasını sağlayacağız.”