Afyonkarahisar’ın tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarmayı sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile ‘Afyon Evleri’ yeniden turizme kazandırılıyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

Afyonkarahisar’ın tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarmayı sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile ‘Afyon Evleri’ yeniden turizme kazandırılıyor.

Bu kapsamda kentsel sit alanında bulunan Ulu Cami ve çevresinde 'tarihi dokuya uygun olarak' başlatılan sokak sağlıklaştırma (restorasyon) ve cephe iyileştirme çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Afyonkarahisar’ın eşsiz güzelliğine güzellik katacak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, restorasyonlar ile bambaşka bir görünüme kavuşacak olan tarihi evlerde devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

          Geleneksel Türk mimarisinin en güzel örnekleri ile kale eteklerini süsleyen Afyonkarahisar’ın ilk yerleşim yerlerinden biri olan yapılara yapılan inceleme gezisine; Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş ve Murat Öner de eşlik etti.

200’E YAKIN TARİHİ ‘AFYON EVİ’ TURİZME KAZANDIRILIYOR

         Belediye, bu çalışma ile sadece fiziki mekânı değil sosyo kültürel yapıyı da içine alan bütüncül koruma anlayışı kapsamında çekim noktaları ve cazibe merkezleri oluşturmayı hedefliyor. Yaklaşık iki yılda bitirilmesi hedeflenen Sokak Sağlıklaştırma Uygulamaları;  Bedesten Kavşağından başlayarak Ulu Cami önü ve çevresini de içine alan toplam 116 binayı kapsamaktadır. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve yatırım bedeli 12 MİLYON TL olan ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ tamamlandığında bölge yeni bir çehre kazanmış olacak.