Youtube'da siyasi yayınlar yapan Veryansın TV ekibinin kadrosu, daha önce "Cumhuriyetçi Vatanseverler hareketi" adı altındaki oluşumunu partileşmeye götürme kararı aldı ve "Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi" adı altında parti kurulacağını duyurdu.

Veryansın TV'nin yazarı olan Nihat Genç, partinin 19 mayısda Erzurum-İliç'de kurulacağını açıkladı. Genç, bir süredir yeni bir milliyetçi parti kurulması gerektiğini savunuyordu ve çağrılarda bulunuyordu.

2017'de MHP'den ayrılanların kurduğu İyi parti sonrasında Ümit Özdağ'ın başı çektiği başka İyi partili grup Zafer Partisini kurmuştu. Zafer partisindende kopanlar şimdi Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi çatısı altında toplanıyor.

Yakın bir zamandada İyi partiden ayrılan Yusuf Halaçoğlu ve grubuda "Kutlu Parti" adında başka bir milliyetçi parti kurmasıda bekleniyor. Aynı şekilde 2023 yılında İyi partiden ayrılan Yavuz Ağıralioğlu'nunda muhafazakar-milliyetçi bir parti kurması gündemde.

Afyon'da Zafer Partili gençler buluştu Afyon'da Zafer Partili gençler buluştu

Bu partilerin kurulması durumunda MHP'den 2017'de ayrılanlar 7 yıl içinde 5 ayrı farklı milliyetçi partiye bölünmüş şekilde siyaset arenasında boy gösterecek ve Türk siyasetinde MHP ve BBP ile birlikte tabanı milliyetçi olan parti sayısı 7'ye yükselecek.

Editör: Birinci Editör