Böylesi 10 yılda bir olur

 

PARKHAYAT Hastanesi Üroloji Uzmanı Op Dr. Şaban Can, yüksek kalp riski nedeniyle kimsenin ameliyat etmediği 84 yaşındaki Mehmet Çelik’i ameliyat ederek 217 gramlık prostattan ve 114 tane idrar torbasındaki taştan kurtardı.

 

Fethibeyli 84 yaşındaki yüksek kalp riski bulunan prostat hastası ve idrar kesesindeki taş nedeniyle idrarını yapamayan Mehmet Çelik başvurduğu hastaneler tarafından ameliyat yapılmadı. İdrar yapamadığı için büyük acılar çeken 84 yaşındaki Mehmet Çelik PARKHAYAT Hastanesine geldi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Şaban Can’ın muayene ettiği hastaya durumun riskli olduğu ve kardiyoloji uzmanları ile görüşüldükten sonra tüm risklere rağmen birlikte ameliyat kararı alındı.

 

Yıllarca acılar içinde yaşayan Mehmet Çelik, PARKHAYAT Hastanesinde Op. Dr. Şaban Can ve ekibinin başarılı operasyonu sonrası sağlığına kavuştu. Can, “Hastamız uzun süredir büyük acılar çekmiş. Yaşının 84 olması, yüksek kalp riski, 18-20 gram olması gereken prostatının 217 gram olması, idrar torbasında 114 tane taş bulunması oldukça zor ve riskli bir ameliyattı. Ancak hastanın acılar çekmesi ve yaşam kalitesinin çok kötü olduğunu gördükten sonra riskleri konuştuk ve operasyona başladı” dedi.



Can, “PARKHAYAT Hastanesinin tüm imkânlarını sevk ederek çok riskli bir ameliyatı sıfır sorunla tamamladık. Hastamızın operasyonundan sonra 18 ile 20 gram olması gereken prostatının 217 olduğunu gördük. Bu çok yüksek bir orandı. Prostatını aldıktan sonra bizi çok şaşırtan bir diğer olayda idrar torbasından çıkan taşların fazlalığıydı. Tam 114 tane taş çıkardık ki bu da rekor denecek kadar fazla bir sayı. Böylesi 10 yılda bir karşınıza çıkar” dedi.

 

Sağlığına kavuşan 84 yaşındaki Mehmet Çelik, “Yıllardır çektiğim acıları anlatamam. Gitmediğim hastane, doktor kalmadı. Yaşım ve kalp sorunlarım nedeniyle kimse beni ameliyat etmek istemedi. PARKHAYAT Hastanesinde Şaban hocanın olduğunu duyduk. Şansımızı birde burada deneyelim dedik. Doktorumdan ve ekibinden Allah razı olsun. Yıllardır çektiğim acılardan kurtuldum. Adeta yeniden doğmuş gibiyim. O kadar rahatladım ki diğer hastalıklarımda da düzelmeler olmaya başladı” diye konuştu.

 

PARKHAYAT Hastanesi Üroloji uzmanı Op. Dr. Şaban Can ve ekibi günlük ortalama 3 olmak üzere yılda yaklaşık 800’den fazla operasyon yaparak insanların yaşam kalitesinin artmasına sağlıyor. Hastaları, “taşa meydan okuyan sihirli eller” diyor.