İstiklal Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi, ABD’nin skandal bir kararla büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını ve İsrail güçlerince Gazze’deki protestolarda 52 kişinin öldürülmesini protesto etti. Batman ve Adana'da da yüzlerce kişi katliamı protesto etmek için toplandı.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ve İsrail güçlerince Gazze’de protestocu kalabalığa ateş açılmasına Türkiye'den tepkiler sürüyor. İstanbul Taksim, Adana ve Batman'da binlerce kişi protesto eylemi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da Türk öğrencilerle buluşmasında konuştu. Kudüs elçiliğindeki kanlı açılışla ilgili Erdoğan, "İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir. İsrail'in yaptığı bir soykırımdır. Bu soykırımı lanetliyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla üç gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir." açıklamasında bulundu. Bozdağ, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını bildirdi. Bozdağ, "Yarın TBMM'de Kudüs konusu hakkında özel gündemle bir oturum yapılacak." açıklamasında bulundu.