Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülünü Alan Dr. Ergin Ertan İle Gazeteci Ayson Karabağ İle Söyleşi?

Türkiye’de her yıl Bhs Group’tan Atakan Taşur ve Türkiye-Azerbaycan Kulüp Başkanı Koray Bozat tarafından düzenlenen 4. Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödül Töreni Beyoğlu’nda CVK Bosphorus Otel’de gerçekleşti.

Hocam Sizi Tanıyabilir miyiz?

06.06.1963 Tokat Turhan Şenyurt kasabası doğumluyum. Eğitimimi ilk-orta-lise Turhan’da bitirdim. Üniversiteyi Kayseri Erciyes’te bitirdim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Kardeşlik Ödülünü Aldınız, Artık Kardeşlikte Ödüllü Abimizsiniz, Nasıl Bir Duygu?

Bundan önce kardeşlerime, akrabalarıma kardeşim gibi sarılmıştım. Şimdi bu sorumluluğum arttı. Artık Azerbaycan’daki kardeşlerim, benim kardeşimdir. Abileriyim nerede olursa olsunlar. Bana görev düştüğünde kardeşlerim için koşarım, el veririm, omuz veririm, destek veririm. Bunu yapmak için bana bir fırsat vermelerini istiyorum. Artık Türkiye’deki Azerbaycanlıların kardeşiyim ve hizmetindeyim. Abilik ve kardeşlik görevime hazırım.

Hocam Kardeşlik Nedir?

Kardeş gönül aynasıdır. Kardeşe bakması bilene kardeşle yaşamaya kardeşle sohbet etmeye kardeşle paylaşmaya, kardeşle konuştuğun zaman açığını yakalayan değil eksiklerini kapatan kardeş olmak, samimi içten, cana yakın olmak, gösterişsiz değil, sevgi ile paylaşan kardeşçe üretmek, kardeşçe paylaşmak bu şekilde yaşayan bu şekilde hisseden bu şekilde yaşantısını sürdürene ne mutlu.

Hocam Galatasaraylılarda Abi Sevgisi Var, Bizlerde Olabilir mi?

Abi olmak için küçüklere abilik yapacağız, yol göstereceğiz. Gerekirse yemek yedireceğiz, hediye alacağız. Çünkü abinin görev bu duyguyu, bu kardeşliği yaymak ve korumaktır. Model olalım, örnek olalım, kendi hikayemizi kendimiz yazalım. Bir başka ülke biz örnek olalım.

Hocam Dostluk Nedir?

Hani dost vardır; Bunaldığınızda yanınızda olan.

Hani dost vardır; İki eli kanda olsa bile ihtiyaç duyduğunuzda koşarak gelen

Hani dost vardır; Kaderinizi kaderim bilendir.

Hani dost vardır; Üzemezsiniz, kıramazsınız, kıyamazsınız.

Hani dost vardır; Fikre ihtiyaç duyduğunuzda size sizden fazla düşünüp akıl verir.

Hani dost vardır; Beraber olduğunuzda kaderinizi bitiriverir.

Hani dost vardır; İyi ki var dediğinizde yanınızda bulunur.

Hani dost vardır; Beraber olduğunuzda kaderinizi bitiriverir.

Hani dost vardır; Omuzu her derde devadır.

Hani dost vardır; İyi bir öğretmen gibidir.

Hani dost vardır; Dağ gibi vakur, toprak kadar bereketli merttir.

Hani dost vardır; Türkü gibi her zaman söylemeseler de her daim içinde taşır.

Hani dost vardır; Yangını bulaştırır bir gönülden diğerine.

Hani dost vardır; Közde mısır, kadehte şarap, ateşte yanmanın da, şarapta sönmenin de tadı damağındadır.

Hani dost vardır; Yüreğinde kök salmış bir çınar gibidir.

Hani dost vardır; Erken olan vadesi dostluklar vardır, devam eder ahirete kadar. Bizim de Azerbaycan kardeşlerimizle ahirete kadar devam eder. Hata olursa hatayı kapatan olacağız. El vereceğiz, omuz vereceğiz, ama kardeşliği sürdüreceğiz.

Hocam Sizin Göreviniz Nedir?

Benim arzum amacım, insana şifa dağıtmaktır. En iyi şifa içtenliktir, sevgidir, samimiyettir. Ozon tedavisi, bütünsel tıp hizmetleri, modern ve geleneksel tedavi yöntemleri veya migreni olan, varisi olan, kireçlenme veya felç tedavisi, mora terapi, nöral terapi, kolon hidroterapi hizmetleri veriyoruz. Bakırköydeyiz. 0212 5835050 telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Hocam Sizin Bir Sözünüz Var?

Hastalık yoktur, hasta vardır.

Hocam Şansınızı Nasıl Artırabiliriz, Ne Tavsiyede Bulunursunuz?

Hayata daha esnek ve sakin olun.

Hayatınızda yeni deneyimlere açık olun.

Sezgilerinizi ve iç sesinizi dinleyin.

Güçlü bir şans ağı için insanlarla iletişim kurun.

Sezgilerinizi yükseltecek adımlar atın.

Meditasyon yapın.

Biz de kardeşlerimize el atmayı, seve seve yanlarında olacağımızı söylüyoruz.

Hocam Kardeşlerinize Ne Tavsiyede Bulunursunuz?

Türkiye’ye 120 ülkenin insanları geliyor, yatırımcılar geliyor. Saç ekimi için Türkiye’ye geliyorlar, doktor için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Sağlık turizmi, eğitim sektörü, yatırımcılar, sporcular, sanatçıların uğrak yeri Türkiye. Bu şansımızı iki ülke olarak iyi kullanmak gerektiğine inanıyorum. Abi olmak, el vermek, yol göstermek için fırsatları kaçırmayalım. Sorumluluklarımızı iyi bilelim. Bir yanlışımızın ülkemize zarar verdiğini unutmayalım. Onun için çok düşünüp iyi karar verin. Kardeşliğinizi koruyun, abiliğinizi koruyun. Bu sevgiyi, bu güveni sarsmayın. Dünya insanlarına el verin, omuz verin. Türk milleti çalışkan olduğu, girişken olduğu, iletişimde kuvvetli olduğunu sakın unutmayın. İki devlet tek milleti iyi temsil etmeye, omuzlarımızdaki yükün ağırlığını hissederek iş yapmayı, zamanı iyi değerlendirin. Fırsatı elinizden kaçırmayın.

Hocam Okumak İçin Neler Söylemek İstersiniz?

Hz. Ali’nin bir sözü var: “Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir.” Azerbaycan’da yaşlılara bir bakın. Çok okuyan, insanları fark edebiliyor musunuz? Büyüklerimize kitap okumayı seven nesilden geliyoruz. Bilgi toplamak çok kıymetli. Mustafa Atatürk, savaşta dahi kitap okuyan bir liderimizdi. Bir modelimiz var. Onun için gazete okuyun, kitap okuyun, dergi okuyun, seminerlere katılın. Tecrübeli insanları dinleyin. Biyografi okuyun, Becerinizi, ses tonunuzu hayal gücünüzü, bilginizi artırın. Elinize ne geçerse okuyun. Okuyalım, okutalım. Kitap hediye edelim.