TOPTAŞ’DAN KENAN EVREN ÖRNEĞİ   TBMM Genel Kurulu’nda “4+4+4″ eğitim sistemi olarak bilinen ‘İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 13 maddeyi içeren birinci bölümü kabul edildi. Yaşanan tartışmalara katılan Ahmet Toptaş, “Kenan Evren’de %92 ile geldim diyordu” diye AK Partiye alınan oy oranının istediğini yapma hakkı vermediği söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda “4+4+4″ eğitim sistemi olarak bilinen ‘İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam ediliyor. Teklifin 10. maddesi üzerine söz alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bugünkü KESK eylemine polis müdahalesini eleştirdi. Kürkçü, “Dayaktan geçirdiğiniz öğretmenlerden biri, sizin çocuklarınızın öğretmeni olabilir. Yazılar olsun size. Veli toplantısında ‘sizi biz dövdürttük’ diyebilecek misiniz” dedi. Teklifin
geri çekilmesini isteyen ve ortaklaşabilecekleri yeni bir eğitim yasası için anlaşabileceklerini belirten Kürkçü, “Ama siz toplumu yeniden şekillendirmeye, toplum mühendisliği, yani eleştirdiğiniz merkezi devlet siyasetinin bir simetriğini kurmak niyetindesiniz. Bunların nelere mal olduğunu göreceksiniz. Çünkü Türkiye halkları itaatkar koyun değildir” diye konuştu.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili ‘intihal’ iddialarına atıfta bulunarak, “Hırsızlık sadece camiden halı çalmak değildir. İntihal de büyük bir hırsızlık, düşünce hırsızlığı da suç” dedi. AK Parti sıralarından yükselen “Saygılı ol’ sözleri üzerine Uzunırmak, “Önce siz saygılı olacaksınız. Hırsızlık yapacaksın, sonra mağdur olana ‘saygılı ol’ diyeceksiniz. Hırsızlığı yapan sizsiniz” ifadelerini kullandı.
“KENAN EVREN DE -YÜZDE 92.5’LA GELDİM- DİYORDU”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “Bu teklifle özgür insan mı, sorgulayan, demokrasiyi içselleştirmiş insan mı yetiştireceğiz? Bu teklif öğretmenlerin özlük haklarını, örgütlenme sorunun çözüyor mu? Bu teklif, 9 yaşındaki çocuklarını kız-erkek diye ayrı okutmayı, ayrı alanlarda oynamalarını getiriyor. Bu teklif 100 milyara varan bir rant paylaşımı getiriyor. Bundan başka bir şey getirmiyor” dedi.
Ankara’daki eylemde polis müdahalesini eleştiren Toptaş, “Hani demokrattınız. Biz 12 Mart’ların, 12 Eylül’lerin işkencelerinden geldik. O darbelere biz direndik. Şimdi sizin polisinizin copu, biber gazı başarıya ulaşacak mı sanıyorsunuz? Cumhuriyetin değerlerini kimseye kazıtmayacağız. Atatürk’ün aydınlanma döneminin izlerini silemeyeceksiniz. 11 Mart darbenize de direneceğiz. ‘Yüzde 50 oy aldık’ diyorsunuz. Kenan Evren de ‘yüzde 92.5’la geldim’ diyordu” ifadelerini kaydetti.
Toptaş’ın konuşmasının ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM’de hiçbir milletvekilin cumhuriyetin kazanımlarıyla sorunu olmadığını düşündüğünü söyledi.