Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği Başkanı Nilgün Seçen, yeni kurdukları derneğin her kesime hitap ettiğini belirterek tabela derneği olmak istemediklerini söyledi.

Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği yönetimi,  Türkeli Gazetesini ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Derneğin kuruluş amacı hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Nilgün Seçen, toplumun her ferdine hitap ettiklerini söyledi. Seçen, “Adı üstünde sosyal yaşamı geliştirme adına hizmet veren bir derneğiz. Hayatın her alanında olmak, insanların her zaman yanında bulunmak istiyoruz, bireyleri sosyal etkinliklerin içine çekelim, herkesin bir hobisi olsun istiyoruz. Kimi müzikle uğraşsın, kimi resim, şiir, edebiyat, spor, el sanatları ile uğraşsın ama herkesin mutlaka hayatta zevk alabileceği bir hobisi olsun istiyoruz” diye konuştu.

“Her Kesimi Kucaklayan Derneğiz”

Derneğin 7’den 77’ye herkese hitap ettiğini de belirten Seçen, “Derneğimiz de öncelikle yaş sınırlaması yok. Yönetimimiz de hem genç, hem orta, hem de tecrübeli arkadaşlarımız var. Dolayısıyla genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmadan ve herhangi bir meslek grubuna ya da siyasi görüşe tabii olmadan tamamen herkesi kucaklayacak bir derneğiz. Derneğimiz çiçeği burnunda yeni kurulmuş bir dernektir. Ara ara bir takım faaliyetlerimiz oldu. İlk önce her biri bir birinden kıymetli,  yedi kişilik kurucu heyetimiz ile birlikte yola çıktığımızı belirtmek istiyorum.  Aramız da her meslekten insanlar var.

“Derneğimiz’ de Her Gün Bir Aktivite Olsun İstiyoruz”

Tabela derneği olmak istemediklerini de vurgulayan Seçen, “Bizim için zenginlik, fakirlik, şu meslek olsun,  bu meslek olsun diye bir ayrım yoktur. Aramız da hukukçular,  doktorlar, öğretmenler, ev hanımları, iş adamları, öğrenciler kısacası her kesim den insan var. Kapımız, gönlümüz her zaman herkese açık, yeter ki ahlaki düzgün insan olsun ve insanlığa hizmet etmeyi seven kişiler olsun.  Bizim aradığımız, topluma örnek olacak, pırıl pırıl insanlar olmaları ve yüreği insan sevgisi ile dolup, insanlığa hizmet etme konusunda da istekli olmaları. Derneğimiz tabela derneği olsun istemiyoruz. Derneğimizde nasip olursa her gün bir aktivite olsun istiyoruz. Bir gün tiyatro çalışmamız olsun, bir gün şairlerimiz bir araya gelsin, bir gün yazarlarımız bir araya gelsin, bir gün dalında uzman olan etrafına güzel şeyler sunabilecek kişiler misafirimiz olsun ve onlar topluma hitap etsinler istiyoruz” dedi.



Türkeli Gazetesi