Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyon Belediyesinin gazetesi Şehir Postası'nın sorularını cevapladı.

Vali Çiçek, Şehir Psotası'nın "Binlerce yıllık geçmişe sahip Afyonkarahisar'ın saklı tarihini ve doğa güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak Ayazini Köyünde, Emre Gölünde ve Frig Vadisindeki projeler hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz? sorusuna "Temmuzda hazırlanın, Afyon Frig Vadisinde, Ayazininde, Döğer Emre Gölünde balonları uçuracağız" dedi.

Vali Çiçek, Ayazini’ye olan aşkının bütün Afyonkarahisar tarafından bilindiğini belirterek "Frig Vadisi ile ilgili eskiden düşündüğüm hayalimi üç kat arttırdım. Allah izin verirse baharda patlama bekliyorum ama bir sonraki yıl içinde durmadan canlanması gerekir. Turizm yerlerinde sadece tarihi konakların yada tarihi eserlerin olduğu yerler var. Tarihi eser ve tarihi köyün evleriyle bu kadar iç içe olduğu başka bir yer yok. Evlerin içindeki mağaralar…" dedi.

Vali Çiçek, Frig Vadisinin tüm Türkiye’de gelinip görünecek yer olmasını hayal ettiğini belirterek "İkinci hayalim Emre Gölünde balonları uçurmak. Tarihini de belirledik Temmuz ayında yüzlerce balonla balon festivali yapacağız." dedi.