AFYONKARAHİSAR (AA) – İscehisar Kaymakamı Murat Kütük ve Belediye Başkanı Mustafa Çibik, ilçede yapımı devam eden adliye binası, devlet hastanesi ek binası ile inşası süren halk kütüphanesinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak yapımı temmuz ayında başlayan Adliye Binası inşaatında incelemelerde bulunan Kütük ve Çibik, şantiye şefinden bilgiler aldı.
Kütük, yaptığı açıklamada, adliye binasının temmuz ayında başladığını belirterek, ”İnşallah temmuz 2013 gibi bina tamamen bitecek. Aldığımız bilgiye göre inşaat daha erken de bitirilebilir. Ancak kış mevsiminin gelmesi çalışmaları biraz geciktirecek ve bir yıl gibi kısa bir sürede inşallah adliye binası İscehisar halkına hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.
Çibik de adliyenin her katı 900 metrekare olmak üzere toplam 3 katta hizmet vereceğini ifade ederek, ”Proje gerçekten son derece verimli olarak yapılmış. Adliyeye gelen tutuklular polis veya jandarma araçları ile bina içine girebilecekler. Ardından duruşma salonuna gidilebilecek. Bu şekilde adliye önlerinde yaşanan vukuatların da bir anlamda önüne geçilebilecek” diye konuştu.
Daha sonra Kütük ve Çibik İscehisar Devlet Hastanesi ek binasını da ziyaret ederek, Hastane Müdürü Cemal Korkmaz’dan bilgi aldı.