TCDD’YE DAVA AÇTI
Afyonkarahisar’da bir kişi, TCDD’nin makinist alım sınavında kurallara uyulmadığını ve sınavda haksızlık yapıldığını ileri sürerek Danıştay’a dava açtı. Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Çıkrık beldesinde yaşayan Ramazan İşçan (30) isimli esnaf, 2011 yılı Ocak ayında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndaki (TCDD) makinist alım sınavında kurallara uyulmadığını ve haksızlık yapıldığı iddia ederek konuyu mahkemeye taşıdı. 2008 Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 81 puan alan kendi alanında derece elde eden Selçuk Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünden mezun olan Ramazan İşçan, İŞKUR’a başvuru yaptığını ve listede dördüncü sırada olduğunu söyledi.
TCDD’nin makinist alım sınavı için başvurduğunu anlatan İşcan, Ankara’daki sözlü mülakatta komisyon üyeleri tarafından yöneltilen 6 sorudan 5’ine tam, birine ise yarım cevap verdiğini ancak komisyon üyelerinin kendisine makinist olmak yerine öğretmenlik yapması gerektiğini söylediklerini belirtti.Sınavdan çıktıktan sonra memurlar.net adresinden, TCDD sınavına giren yaklaşık 900 kişiye 20 gün boyunca aynı sorunun yöneltildiğini öğrendiğini söyleyen İşcan, “Bu, Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı. İnsanlar sorulan sorulara cevaplar veriyorlar, dışarı çıkıyorlar ve bu soruları paylaşıyorlar. Bu başka internet sitelerinde de paylaşılmış. Memurlar.net’te TCDD diye bir bölüm. Sınavdan çıkan herkes buradaki soruları paylaşmışlar” dedi. Sınav sonuçları açıklandığında kazanamadığını öğrenince çok üzüldüğünü söyleyen İşcan, sınava girdiğinde henüz öğrenci olduğu için alınmadığının kendisine iletildiğini ileri sürdü. İşcan, sınavda, öğrenci olmaya engel olan bir notun bulunmadığını da sözlerine ekledi. 48’İNCİ SIRADAKİNİ ALDILAR
İŞKUR’un listesinde 81 puanla 4’üncü sırada olduğunu ancak 48’inci sırada olan bir kişinin işe alındığını savunan İşcan, konuyu mahkemeye taşıdığını kaydetti. memurlar.net yetkililerinin desteği ile dava açtığını anlatan İşcan, ailesinin durumunun iyi olmadığını bu nedenle de avukat tutamadığını, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a kadar bütün yetkililere durumunu anlatabilmek için mail attığını belirtti. İşcan, “Bana verdikleri tek cevap, ‘Her şey kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmıştır.’ İnanıyorum ki, başbakanımıza benim gönderdiğim mailler okutulmamış.Eğer okutulmuş olsaydı Başbakanım bana muhakkak yardımcı olurdu. Adalet yerini bulsun. Benim istediğim bu. Benim siyasi bir düşüncem yok” şeklinde konuştu.