TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

Tarihi boyunca  "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" sözünü devlet prensibi olarak bilmiş bir kültürün verdiği gururla 10 aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun.

 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; tüm insanların doğuştan eşit ve  hür olduğunu, işkenceye, kötü muameleye tabi tutulamayacağını bildirir. Bu beyanname temel hak ve özgürlüklerin anayasası olarak nitelendirir.

 

Ülkemizin bu konuda ki hassasiyeti; beyanname’yi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alması, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması, bunun bir  göstergesidir. Bizim kültürümüzde hak olanı savunmak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak önemli bir yer tutmaktadır. Tarihimiz insan hak ve hukukunun her dönemde önemle korunduğu ve gözetildiği bir çok örnekle doludur.

 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen dünyanın her köşesinde iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam etmektedir.

Bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.