TARİHİ KONAKLARDA İFTAR
Afyonkarahisar’da Ramazan ayı, tarihi mekanlara hareketlilik getirdi.
Afyonkarahisar Valiliği ve işadamları tarafından restore ettirilen konaklar, iftar zamanında vatandaşların en fazla tercih ettiği mekanların başında geliyor. Afyonkarahisar’ın yöresel yemeklerinin sunulduğu Mihrioğlu Konağı’nda, Afyonkarahisar’ın sıra yemekleri yer alıyor. 1905 yılında Osmanlı ve Ermeni ustaları tarafından yaptırılan bina, 1993 yılına kadar ev olarak kullanıldıktan sonra 2004 yılına kadar atıl vaziyette bırakıldı.2008 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından iç dizaynı yaptırılan bina daha sonra konağın esas sahibi Halil ve Mehmet Mihrioğlu’na teslim edildi.
YÖRESEL YEMEKLER
Konağın işletme müdürü Mesut Akkaş, Ramazan ayında vatandaşlara hizmet noktasında en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Tarihi mekanların hareket kazanmasında hizmetin etkili olduğuna dikkat çeken Akkaş, şöyle konuştu: “Konakta, Afyonkarahisar’ın yöresel yemekleri iftarda sunuluyor. Ramazan’da bu tarihi mekanların hareket kazanması hizmetlerle ilgili. Burası her zaman Afyonkarahisarlıların hizmetinde, nişan, kına özel gün ve gecelerde Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın hizmetinde”
AKÜ ÖĞRENCİLERİNDEN HACİVAT-KARAGÖZ
Ramazan ayında, Mihrioğlu Konağı’na gelen vatandaşlara, iftarın hemen ardından gölge oyunu Hacivat ile Karagöz eğlencesi sunuluyor.
Konaktaki Hacivat ve Karagöz oyununu Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri sundu. AKÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr. İbrahim Özkan, öncülük ettiği öğrencilerin izleyenlerden tam not aldığını belirtti.
İftar için tarihi konaklara gelen vatandaşlar, çocukluklarını hatırladıklarını, tarihi mekanda iftar yapmanın huzur verdiğini söyledi.